Home Vijesti PRETHODNA VLAST OKUPLJENA OKO SDP-a I DS-a OSTAVILA 100 MILIONA DINARA DUGA...

PRETHODNA VLAST OKUPLJENA OKO SDP-a I DS-a OSTAVILA 100 MILIONA DINARA DUGA JKP LIM

239
0

Jutros je po hitnom postupku održana sjednica koalicionog vijeća na kojoj su prisustvovali direktor JKP Lim, kao I član nadzornog odbora. Kao što je naša televizija I ranije izvještavala aktuelna vlast čiju okosnicu čine SNS I BDZ Sandžaka naslijedila je ogromne probleme. Bivša vladajuća koalicija predvođena SDP-om I Demokratskom strankom ostavila je iza sebe ogromna dugovanja u visini od 100 miliona dinara. Bez tendera se, ističu iz aktuelne vlasti kupovalo gorivo, ugalj I mazut. Sadašnja vlast radi na tome da se poboljša usluga ovog preduzeća, a već su urađeni veliki koraci. Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir ističe da niko nije zadovoljan načinom kako JKP LIM funkcionira, ali da je najveći problem u nesavjesnosti prethodne vlasti, kojoj su, prema njegovim riječima, bili preči lični interesi nego građani Prijepolja.

“Kao što I mediji I građani jako dobro znaju mi smo naslijedili jako tešku situaciju. Permanentno ovih godinu dana pokušavamo da iznađemo rješenje. Očigledno je da s utu problem mnogo dublji I komplikovaniji nego što smo mi to očekivali. Svaki dan dolaze novi računi koji su napravljeni u prethodnom periodu”, navodi Tandir.

Došlo je vrijeme, ističe gospodin Ljubiša Vasojević ispred PUPS-a, da se pitanje JKP LIM konačno već jednom riješi.

“Mislim da je to bilo na više skupština tema dnevnog reda, te da je došlo vrijeme da se pitanje tog preduzeća konačno riješi. Mi smo za godinu dana kolikosmo na vlasti locirali sve probleme u JKP, a dosta toga je I riješeno”, navodi Vasojević.

Član OV-a Milan Gačević navodi da je danas vlast po prvi put saznala cifru tačnog zaduženja JKP LIM, što je, kako ističe, poražavajuće I nešto sa čim ovim redom opština Prijepolje neće moći da se nosi.

“Prvi put smo mi danas konkretno saznali o tačnom zaduženju JKP LIM. Danas smo od direktora JKP LIM dobili informaciju da sa današnjim danom dobljavačima samo za mazut I ugalj dug iznosi 41 milion dinara”, navodi Gačević.

Sjednica će biti nastavljena u ponedjeljak.

SANA – H.Š.