VELIKI USPJEH PRIJEPOLJSKE VLASTI! BRODAREVO DOBILO VODU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prošlo je godinu i dva mjeseca, navode iz vlasti u Prijepolju, od kada je bivši režim predvođen SDP-om prevario građane, kako kažu, i zbog izbora navodno pustio u rad fabriku vode u Brodarevu. Prije dva dana je, bez ikakve pompe, kamera i presijecanja vrpce nova vlast predvođena SNS-om i BDZ Sandžaka pustila vodu. Sa vodozahvata Mrčkovačka rijeka potekli su prvi litri ispravne vode za piće do svih potrošača u Brodarevu, bez obzira na kojoj se visinskoj koti nalaze njihovi domovi. Zavod za javno zdravlje iz Užica je potvrdio ispravnost uzetih uzoraka i svi korisnici vode u Brodarevu imaju u instalacijama ispravnu vodu.

Iz vlasti u Prijepolju ponosni i sretni, ističu, najveći problem Brodarevaca riješen.

„Dolaskom na vlast odmah smo htjeli da uradimo to, ali smo imali sabotažu prethodne vlasti, jer znate da u koalicionu vlast u Prijepolju nije ušao SDP. Oni su na svaki mogući način pokušavali da pokažu kako ne znamo da vršimo vlast. Došlo je do pucanja cijevi u onim ledenim danima, te nismo uspjeli tada pustiti, iako smo imali upotrebnu dozvolu. Sada smo konačno riješili vodosnabdijevanje u Brodarevu, a mještani mogu mirno da spavaju“, navodi Vesko Zindović.

Gospodin Dževad Mujezinović iz Brodareva ističe da je uprkos svim opstrukcijama prethodne vlasti okupljene oko SDP-a, nova vladajuća koalicija na čelu sa SNS-om i BDZ Sandžaka riješila visedecenijski problem mještana Brodareva, koji sada uživaju u ispravnoj vodi.

„Ipak smo pobijedili zle namjere ljudi koji su bili u prošlom sazivu vlasti koji su davali ljudima dezinformacije, te opstruisali rad cijele vladajuće koalicije. Iz Republičkog zavoda za provjeru kvaliteta ističu da je voda u potpunosti ispravna, te da se može koristiti za sve svrhe“, navodi Mujezinović.

Veliki dan za mještane Brodareva kojima je konačno potekla voda u slavinama, navodi gospodin Ahmed Henjaš iz LDP-a u Prijepolju.

„Na zadovoljstvo građanki i građana Brodareva voda je konačno potekla njihvoim slavinama. I poslije 12 godina SDP-a na vlasti ovaj problem nije riješen, sa kojim smo se mi uhvatili u koštac i riješili ga, a tek smo godinu dana na vlasti“, rekao je Henjaš.

Svi su dobili vodu, navodni odbornik BDZ Sandžaka, Muhamed Bašić, pa čak i oni mještani u najudaljenijim kotama.

„Ovu priliku koristim da se zahvalim predstavnicima Lokalne samouprave koji su nam omogućili da imamo u ovako toplim ljetnjim danima uredno vodosnabdijevanje, te dokazali da smo i mi u Brodarevu jednaki, a ne građani drugog reda“, ističe Bašić.

Prijepoljski komunalci su, kako je rekao direktor JKP LIM Enis Memišahović, uložili oko 1,5 milion dinara u sanaciju kvarova i osposobljavanje mreže koja Mrčkovačku rijeku dovodi do Fabrike za prečišćavanje. Sredstva su dijelom obezbijeđena budžetom opštine, a dijelom se radi o sopstvenim sredstvima JKP „Lim“.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img