Home Rubrike Vijesti SVEČANO OTVORENE 54.  MOSI IGRE U PLJEVLJIMA

SVEČANO OTVORENE 54.  MOSI IGRE U PLJEVLJIMA

327

Svečanom ceremonijom na gradskom stadionu otvorene su 54. MOSI „Pljevlja 2017“. Do 9. jula Pljevlja će biti domaćin za preko 2 100 sportista, na manifestaciji koja je najveća smotra amaterskog sporta u Jugoistočnoj Evropi. Ljubitelji sporta moći će pratiti više od 550 susreta u 15 sportskih disciplina. Ove MOSI obeležiće i bogat kulturno – zabavni program, pa će tokom četiri večeri na gradskom trgu biti organizovana četiri velika koncerta renomiranih muzičkih imena sa prostora ex – Jugoslavije.

Predsjednik Sportskog saveza Prijepolja gospodin Milovan Milićević ističe da  sportska četa iz Prijepolja broji preko 120 učesnika, te da se nada velikom uspjehu.

„Došli smo sa puno nade i puno elana, puno mladosti iz Prijepolja, zbog, prvenstveno, druženja u Pljevljima, a uz to i sportskog uspjeha. Drago nam je da svaki sportista osvoji medalju, a za nas je svaka medalja zlatna“, navodi Milićević.

Prisutne je pozdravio predsjednik opštine i predsjednik organizacionog odbora MOSI Mirko Đačić. On je poželio sreću svim učesnicima, uz nadanja da će svima biti ugodno u Pljevljima.

„Nadam se da će vama sportistima i svim gostima biti ugodno ovih dana u Pljevljima. Vjerujem da ćete se dobro družiti i upoznati našu tradiciju i kulturu“, rekao je gospodin Đačić.

Nakon intoniranja državne himne, na gradskom stadionu usledio je defile sportista iz 32 opštine iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ceremoniju svečanog otvaranja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara na gradskom stadionu pratilo je preko 3 500 posjetilaca. Pljevlja su nakon 11 godina ponovo domaćin MOSI i to je šesti put da se igre organizuju u najsjevernijem gradu Crne Gore. Opširnije sa 54. MOSI igara u večerašnjem izdanju emisije Tema dana na Sandžak televiziji.

SANA – H.Š.

Previous articlePovećanje kocentracije alergenog polena
Next articleSPORNI REZULTATI MALE MATURE IZ NOVOPAZARSKIH ŠKOLA