SDP I DVERI TRAŽE DA BIVŠI VLADIKA FILARET BUDE POČASNI GRAĐANIN PRIJEPOLJA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbor DVERI koji je u neformalnoj koaliciji sa SDP-om u Prijepolju zatražio da se dodijeli priznanje za počasnog građanina grada Prijepolja bivšem vladiki Filaretu. Vladajuća većina u Prijepolju okupljena oko SNS-a i BDZ Sandžaka, na desetoj sjednici Skupštine grada održanoj u ponedjeljak odbila je taj prijedlog, obrazlažući da je on neosnovan.

Odbornici DVERI nakon ove odluke izdali su saopštenje za javnost u kojem između ostalog stoji: „Predstavnici lokalne vlasti su, na sjednici Skupštine, ignorisali nepobitne činjenice vezane za djela umirovljenog vladike Filareta i nisu mu dodijelili priznanje. Ne stide se ni da sami sebi dodjeljuju opštinska priznanja po sistemu „ja tebi serdare, ti meni vojvodo“. Stalno sami sebe hvale a kriju se od javnosti pa je logično da ne znaju kako im narod živi“.

Da su ove rečenice apsurd, ističu iz vlasti u Prijepolju, dokaz su svakodnevni prilozi i emisije na kojima se jasno vidi kako je vlast 24h časa zajedno sa građanima i kako rješava goruće probleme koji su prethodnici ostavili.

Podsjećamo javnost da je Vladika Filaret razriješen na osnovu izvještaja koji je dostavila posebna crkvena komisija, koju je Sinod prethodno formirao sa zadatkom da ispita sve navode na račun episkopa. Članovi ovog tijela su, kako navodi list Kurir, boravili dva dana u manastiru Mileševi, posle čega su potpisali izvještaj u kome se predlaže Filaretovo razrješenje. Kako kaže izvor Blica iz Patrijaršije, ovakva odluka uslijedila je nakon što su donijeti brojni dokazi koji govore o, kako se navodi, ne baš časnom životu ovog episkopa. Iz vladajuće većine poručuju da politika mržnje, netolerancije i sukobljavanja koju sprovode Dveri i SDP u Prijepolju nema podršku. Da se vlast ne bavi prepucavanjem preko medija, već rješavanjem svih problema građana Prijepolja.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img