Home Rubrike Vijesti Novi priliv članova u BDZ Sandžaka – Novi član bivši ambasador

Novi priliv članova u BDZ Sandžaka – Novi član bivši ambasador

289

Iz dana u dan popularnost stranke BDZ Sandžaka sve više raste, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Iz ove stranke tu činjenicu objašnjavaju iskrenom idejom i politikom, na opšte dobro sviju, sa glavnim motom „Za pomirenje“.

Novi član BDZ Sandžaka jako istaknuta ličnost, veliki diplomata i bivši ambasador u Japanu, Kini i Nigeriji, gospodin Rifat Rondić, rođeni Prijepoljac koji živi u Beogradu, a svom se gradu vraća kada god ima slobodnog vremena. Razlog što je odlučio javno postati član ove stranke je, kako ističe, što je prepoznao da politika koju ona sprovodi dobija nove konture, konture progresa, aktivnog odnosa prema sadašnjosti i pomirenja.

„Zadovoljstvo mi je zaista da budem ovdje. Rad ove organizacije sam pratio kroz razna sredstva informisanja i vidio sam da to dobija sasvim nove konture – konture progresa, konture aktivnog odnosa prema sadašnjosti, konture pomirenja, što je plod iskrene politike“, navodi Rondić.

Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju, gospodin Samir Tandir izrazio je svoje zadovoljstvo što je, kako kaže, ova velika porodica dobila još jednog iskusnog člana, vrsnog diplomatu. On je dodao da očekuje intenzivan angažman gospodina Rondića u pokretu “Za pomirenje”.

“Očekujemo jedan intenzivan angažman gospodina Rifata Rondića kako u stranci BDZ Sandžaka, tako I u pokretu “Za pomirenje”. On je vrsni diplomata. Mi smo ponosni I ponovo ističem da mi je posebno drago što je sada dio jedne velike porodice”, navodi Tandir.

Opširnije o prilivu novih članova najjačoj bošnjačkoj stranci u vlasti Prijepolja u večerašnjem izdanju emisije Tema dana na Sandžak televiziji.
SANA – H. Š.

Previous articleNastavak Skupštinskog zasijedanja 3 – Baćićanin direktor Muzeja, prijedlog podržali i odbornici BDZ
Next articleMještani Zaluga žale se na Stilex – Vlast najavljuje kontrolu