Home Rubrike Vijesti Mještani Zaluga žale se na Stilex – Vlast najavljuje kontrolu

Mještani Zaluga žale se na Stilex – Vlast najavljuje kontrolu

510

Vlast u Prijepolju je naslijedila brojne probleme, a naročito u oblasti ekologije. Problem gradske deponije “Stanjevina” star je gotovo 40 godina, a aktuelna vlast prevođena SNS-om I BDZ Sandžaka hrabro se uhvatila u koštac sa rješavanjem tog problema. Međutim, veliki problem su, kako navode iz vlasti, brojne divlje deponije I u narednom periodu Lokalna vlast I Komunalna inspekcija će pooštriti sistem kontrole, jer se građani svakodnevno javljaju I ukazuju na postojanje divljih deponija koje zagađuju rijeke I životnu okolinu.

“Mora hitno reagovati Opštinska uprava ted a inspekcija izađe na lice mjesta. Mi znamo ko baca tamo smeće. Jedan od njih je I taj ugledni privrednik, a ja mislim da će vam ljudi na terenu I reći ime tog čovjeka, što može da se provjeri”, ističe član opštinskog vijeća Milan Gačević.

Mještanin Zaluga Avdo Turković navodi da upošljenici fabrike Stilex često istovaraju svoje smeće, praveći tako divlju deponiju.

“Malo nam je jedne deponije preko Lima, nego sad prave I divlje deponije. Između ostalog I fabrika Stilex dogoni smeće tu, sama slika će vam sve kazati”, navodi Turković.
Iz vlasti poručuju da neće više dozvoliti da iko svojom, kako navode, bahatošću truje građane I uništava im životni prostor.

SANA – H.Š.

Previous articleNovi priliv članova u BDZ Sandžaka – Novi član bivši ambasador
Next articleBDZ Sandžaka: Stop monopolizaciji sportske infrastrukture