Home Rubrike Vijesti BDZ Sandžaka: Stop monopolizaciji sportske infrastrukture

BDZ Sandžaka: Stop monopolizaciji sportske infrastrukture

282

Na inicijativu i pod pritiskom odbornika BDZ Sandžaka o tački dnevnog reda koja se odnosi na ujedinjenje svih sportskih objekata svih ustanova, izuzeti su Gradski stadion i stadion u Šutenovcu. Predsjednik BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović navodi da se treba prestati sa monopolizacijom sportske infrastrukture na način da se svi sportski objekti stavljaju pod jedan „krov“.

„Kako god je dobar dio što ste sklonili fudbalske terene iz ove odluke, smatram da je jako loše što radite to da sve stavite pod jedan krov i da napravite monopolizaciju svi infrastrukturnih sportskih resursa grada Novog Pazara. Kakve veze imaju Atletski stadion, Hala sportova i Gradski bazen sa ‘Pendikom’? To su sve apsurdne stvari“, navodi dr. Jahja Fehratović.

Još jedan ključan problem je što mnoge privatne i manje škole fudbala nemaju dostupne ove sportske resurse, a često smo svjedoci, navodi Fehratović, da uglavnom njihova djeca završe u neki od velikih fudbalskih klubova.

„Većina onih malih privatnih fudbalskih škola koje rade u ovom gradu i proizvode asove koji danas igraju za brojne velike timove, nije im dostupna ova sportska infrastruktura, već u svojoj muci moraju plaćati zakupninu tim sportskim terenima“, dodaje Fehratović

Da još uvijek može da se iznađe zajedničko rješenje za spas sporta u našem gradu, svjedoči činjenica da je većina u Skupštini ipak uvidjela značaj kritike i apela BDZ Sandžaka i svih dobronamjernih sportista ovog grada da se Gradski stadion i stadion u Šutenovcu monopolistički ne prisvajaju.
SANA – H.Š.

Previous articleMještani Zaluga žale se na Stilex – Vlast najavljuje kontrolu
Next articlePrijemni ispit na FIS-u protekao u najboljem redu