Skupština Novog Pazara – Pod pritiskom BDZ-a povučena tačka gašenja FK-a Novi Pazar, u fokusu problem najezde kladionica i kockarnica, dopunske tačke BDZ nisu prihvaćene

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Skupština grada Novog Pazara sazvala je danas, 4. Jula 2017, IV redovnu sjednicu, a na dnevnom redu našlo se 50 tačaka.

Odbornici BDZ Sandžaka, dr. Jahja Fehratović, Edin Zećirović i dr. Amela Lukač-Zoranić imali su nekoliko dopunskih tačaka dnevnog reda.

Povučena je 10. tačka dnevnog reda, koja se odnosi na stavljanje van snage odluke o prijenosu prava korišćenja sportskog objekta Gradskog stadiona Fudbalskog kluba Novi Pazar, Sportskom centru «Pendik».

Dr. Fehratović ističe da je stranka čiji je predsjednik, preko godinu dana predlagala tačku dnevnog rada o zatvaranju kladionica i kockarnica u blizini škola i vjerskih objekata, te da je apsurd da iz dana u dan niče sve veći broj kockarnica.

O tome, kolika je zavisnost od kockanja u našem gradu govori činjenica da je više savjesnih ljekara organiziralo okrugli sto na temu prevencije protiv zavisnosti kockanja.

Odbornik Zećirović ukazao je na povredu poslovnika, jer su odbornici SDP-a Bačevac i Mahmutović konstantno dobacivali, ometali obraćanje i razgovarali na telefonu tokom obraćanja drugih odbornika, zbog čega ih je predsjednica Skupštine više puta opominjala.

Sve dopunske tačke većine prihvaćene su, dok su tačke odbornika iz BDZ Sandžaka odbijene.

H. Š. (SANA)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img