Home Rubrike Vijesti Održana deseta Skupština opštine Prijepolje – Rješavati osnovne probleme građana

Održana deseta Skupština opštine Prijepolje – Rješavati osnovne probleme građana

743

Danas, 03.07.2017, ddržana je 10. sjednica Skupštine Prijepolje, na kojoj se našlo 11 tačaka dnevnog reda, a tiču se razmatranja izvještaja JKP Lim, te njegovih planiranih i realizovanih aktivnosti od početka godine. Također razmatrani su izvještaji o radu Opštinske uprave, Turističke organizacije, te stanju privrede u Prijepolju i aktuelnim problemima.

Odbornici opozicije, koju čine SDP, DVERI i SRS, žustro su reklamirali poslovnik, učestvujući u raspravi i diskutirajući sa mjesta mimo govornice, što je predsjednica Skupštine okarakterisala „opstruirukcijom rada“.

„Konstantna opstrukcija od strane opozicije je njihova svakodnevnica. Oni to rade stalno, oni su na to navikli. Zbog toga su i izgubili izbore. Ova vlast, znajte, rješava probleme i ostaviće trag, to budite sigurni“, navodi Zulkefil Bato Sadović, predsjednik DPS-a.

Predsjednik opštine Dragoljub Zindović u svom obraćanju rekao je da ne treba dozvoliti da opozicija predlaže svake sjednice stotinu dopunskih tačaka dnevnog reda i da za svako obrazlaganje oduzmu i preko dozvoljenog vremena, želeći Skupštinu učiniti neefikasnom.

„Jedan od glavnih problema u JKP LIM jeste dug za kamatu u visini od preko milion i 300 hiljada, koji je ostavila prethodna vlast. Vozila su u katastrofalnom stanju, a sredstva koja su bila namijenjena za to, nisu iskorišćena u pravu svrhu“, navodi odbornik Svičević.

Odbornik BDZ Sandžaka Muhamed Bašić ističe da se pitanje JKP Lim ne vuče od juče ili danas, već je to problem od prije 8 pa i 10 godina.

„Krivicu niko ne može svaliti na sadašnjeg direktora, jer je to problem prethodnog saziva vlasti“, navodi on.

Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir ističe da se priča o bazenima može pričati onda kada se pokrpe sve rupe, te preuredi sala u kojoj se održava Skupština, a koja prokišnjava.

„Pominje se priča o vodosnabdijevanju Brodareva, pa zar nije otvorena fabrika vode prethodne godine i rečeno da Brodarevo nikada neće više biti bez vode“, poručuje Tandir.

Ono što ističe član opštinskog vijeća Milan Gačević je činjenica da opozicija okupljena oko SDP-a već nekoliko sjednica traži da se u dnevni red uvrste pojedine tačke, a onda kada se uvrste, niti jedan od njihovih odbornika ne želi da govori o njima.

H. Š. (SANA)

Previous articleProtekla nedjelja u znaku narko-kriminala i mafijaških obračuna
Next articleČasopisi „Sent“ i „Eckermann“