Afera “krađa struje” u Prijepolju dobija epilog – Hodžić duguje 5 miliona

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kako je i najavljeno od strane Lokalne vlasti u Prijepolju, afera koja se tiče nezakonitog trošenja električne energije dobila je sudski epilog. Za nezakonito trošenje električne energije, o čemu smo ranije izvještavali, a tiče se gospodina Esada Hodžića, jednog od rukovodećih ljudi u stranci SDP u Prijepolju, imaju nepobitne dokaze koje su predali sudu, navode predstavnici sadašnje vlasti čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka. Gospodin Hodžić podnio je privatnu tužbu protiv člana opštinskog vijeća Milana Gačevića zbog, kako se navodi,  javnog iznošenja neistina i uvreda, mešutim Gačević je sudu predao, a i javnosti predočio svu dokumentaciju u kojoj, kako ističe, jasno stoji kako je i na koji način Hodžić zloupotrijebio položaj i neovlašćeno trošio električnu energiju.

Optuženi Esad Hdožić

„Meni kao čovjeku koji se bavi ovim javnim poslom svejedno će biti kakvu će odluku sud da donese. Ja znam i svi u Prijepolju znaju da je Esad Hodžić krao struju. Ja sam to danas na sudu u više navrata i ponovio. Ako presudom budemo nezadovoljni, a nadam se da u ovoj državi ima pravde, potražićemo je na drugom mjestu“, ističe Milan Gačević.

Iz dokumenata se nedvosmisleno vidi da je bliski saradnik Rasima Ljajića neovlašćeno koristio električnu energiju, te da je, kako stoji u obrazloženju Elektroprivrede Srbije „distributivna plomba na priključnoj kutiji oštećena / skinuta / falsifikovana. Prema obrazloženju EPS-a, Hodžić je obavezan da u što hitnijem roku izmiri dug od gotovo 5 miliona dinara, te da nadoknadi štetu nanijetu uređajima EPS-a. Ovo je samo jedna u nizu afera koje polako dobijaju sudski epilog, navode iz Lokalne vlasti u Prijepolju. Sandžak televizija pratiće konačni rasplet ovog slučaja.

Dokazni materijal dostavljen našoj redakciji:

 

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img