Home Rubrike Vijesti Novoizgrađena džamija u Crnoči – ponos sela

Novoizgrađena džamija u Crnoči – ponos sela

516

Novoizgrađena džamija u Crnoči ponos je tog sela, obzirom da je prva u tom kraju. Vakif Miljhat Muslić iz Hanovera svom rodnom kraju u emanet je ostavio ovu veleljepnu građevinu, a odmah nakon dva mjeseca vidljivi dobri rezultati. Preko 40 djece prisutno je na vjerskoj pouci vikendom, tu su, pored pet dnevnih namaza i teravih namaza Ramazanom i predavanja za žene, a mladi imam Hamza Bećirović, kako ističe gospodin Muslić sa velikim trudom, voljom i elanom obavlja imamski posao. Dan uoči bajrama podijeljeni su bajramski pokloni svim polaznicima mekteba kao želja da budu nagrađeni za sve što su za ovih mjesec i po dana naučili. Vakif Miljhat Muslić zahvalan Gospodaru što mu je dao priliku da sagradi ovaj hajrat i ponosan na mještane svog sela što su ozbiljno shvatili funkciju džamije.

„Zahvalan sam Uzvišenom Gospodaru da je ovaj džemat tako brzo stao na noge, tako ozbiljno shvato svoju funkciju i misiju, tako da je tokom Ramazana bilo dosta aktivnosti, na šta sam ja ponosan. Posebno smo sretni što ovaj džemat radi na svakom polju vjerskog djelovanja i obrazovanja, želeći tako da nadoknadi sve ove godine kroz koje nije imao svoju džamiju“, navodi gospodin Muslić.

Mladi imam Hamza Bećirović za svoj džemat i polaznike mekteba ima samo riječi hvale. Tokom Ramazana, ističe, bilo je puno aktivnosti.

A i porodica ponosna na svog Miljhata. Dobar otac, dobar čovjek, uvijek, ističu, brinuo za sve svoje mještane.  Radosna lica ispratila su nas uz selame. Ne može čovjek ostaviti ništa bolje iza sebe od trajnog dobra. Hadžija Miljhat sebebom je brojnim sretnim mještanima, a Allahov poslanik kaže: ‘Ko bude sagradio mesdžid želeći Allahovo zadovoljstvo, biće mu sagrađena slična kuća u Džennetu.’

SANA – H.Š.

Previous articleUseljenje Fuada i nane
Next articleZavršena Ramazanska liga u malom fudbalu