Paraolimpijski komitet Srbije predstavio svoju platformu „Šampioni svaki dan“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon nekoliko gradova u Srbiji, paraolimpijski komitet predstavio svoju platformu „Šampioni svaki dan“, te svoj web sajt u Novom Pazaru. Cilj ovakvog vida prezentacije jeste da se osobe sa invaliditetom uključe u svakodnevni život kroz sport, te da se razbiju predrasude.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali Pendik prisustvovao je i Draženko Mitrović, vicešampion u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu i Londonu koji je svojom životnom pričom motivisao sve prisutne da se uključe i daju svoje ideje.

„Kako i sama platforma nosi naziv, sve osobe sa invaliditetom su na neki način šampioni, čim su prebrodili svoju bolest i nedostatak i novi zov šampiona jeste da oni izađu iz svojih kuća, da razbiju predrasude i uključe se aktivno u sportu“, navodi Zoran Mićović, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Važan dio platforme predstavlja i mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenom takmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cijele Srbije će dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 eura.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img