Home Vijesti NAJAVA: U Luksemburgu i Manhajmu – 8. i 9. jula promocija knjige...

NAJAVA: U Luksemburgu i Manhajmu – 8. i 9. jula promocija knjige “Drevna Bosna”

350
0

Tokom narednog vikenda, 8. i 9. jula ove godine, u Luksemburgu i Manhajmu će se održati promocije knjige akademika Muamera Zukorlića “Drevna Bosna”, na kojima će se pored promotora obraćati i sam autor lično.

 

U subotu 08. 07. 2017, u 19 časova u Velikoj sali na Cesanžu (Cessange) u Luksemburgu, u okviru obilježavanja 5. godišnjice osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Luksemburga uz prisustvo i obraćanje autora Muamera Zukorlića, o “Drevnoj Bosni” će govoriti akademik prof. dr. Refik Šećibović, zatim dr. Jahja Fehratović, te etnolog Sulejman Aličković.

Na ovom skupu će, pored promocije, kao i ranijih godina, upriličiti dodjela priznanja “Mulla Osman Hrastoder” istaknutoj i zaslužnoj osobi iz bošnjačke zajednice u Luksemburgu, čije ime će se obznaniti tek na svečanosti 8. jula.

 

U nedjelju, 09. 07. 2017, u 18 časova u Bosanskom klubu Ljiljan u Manhajmu (Njemačka), u okviru manifestacije “Sjećanje na Srebrenicu”, o “Drevnoj Bosni” će, pored autora muftije Muamera Zukorlića govoriti i akademik prof. dr. Refik Šećibović i dr. Jahja Fehratović.

Nakon promocija autor će potpisivati knjige svima koji to budu željeli.

Oba skupa će okom kamere propratiti i ekipa Sandžak Televizije koja će specijalno za ove prilike doputovati iz Sandžaka.

Adrese održavanja skupova objavljujemo na plakatima u nastavku.

(SANA)