Home Rubrike Vijesti Iz štampe izašla knjiga „Dodir Sandžaka“, autora Nasera Bakića

Iz štampe izašla knjiga „Dodir Sandžaka“, autora Nasera Bakića

473

Prije nekoliko dana iz štampe je izašla zbirka pjesama: „Dodir Sandžaka“, autora Nasera Bakića. Ujedno sa najavom promocije najavljeni i Pešterski književni susreti.

Druga zbirka pjesama književnika Nasera Bakića pod naslovom: „Dodir Sandžaka“, uskoro će biti dostupna javnosti. Ovo je druga zbirka pjesama autora Bakića, koja je publikovana nakon deset godina od izdavanja prve zbirke koja nosi naziv: „Životne staze“. Izdavač knjige je Matica Bošnjaka, a prof. Dženis Šaćirović ističe da je ova publikacija objavljena u okviru edicije „Suvremena poezija Sandžaka“.

Gospodin Naser Bakić sekretar je udruženja pisaca Sandžaka i doktorant na IUNP, kaže da je ljubav prema Sandžaku, roditeljima i prijateljima bila glavni pokretač i motivacija za drugu zbirku pjesama.

„Ono na šta bih ja skrenuo pažnju jeste da su pisci zaista malo zastupljeni u javnosti. Da bi se zaštitila djela naših pisaca moraju se osnovati tri institucije, arhiv Sandžaka, biblioteka Sandžaka i muzej Sandžaka“, ističe književnik Bakić.

Uskoro su, navodi autor, planirani i Pešterski književni susreti, koji će okupiti istaknute sandžačke književnike.

SANA – H.Š.

Previous articleParaolimpijski komitet Srbije predstavio svoju platformu „Šampioni svaki dan“
Next articleNAJAVA: U Luksemburgu i Manhajmu – 8. i 9. jula promocija knjige “Drevna Bosna”