Iz štampe izašla knjiga „Dodir Sandžaka“, autora Nasera Bakića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prije nekoliko dana iz štampe je izašla zbirka pjesama: „Dodir Sandžaka“, autora Nasera Bakića. Ujedno sa najavom promocije najavljeni i Pešterski književni susreti.

Druga zbirka pjesama književnika Nasera Bakića pod naslovom: „Dodir Sandžaka“, uskoro će biti dostupna javnosti. Ovo je druga zbirka pjesama autora Bakića, koja je publikovana nakon deset godina od izdavanja prve zbirke koja nosi naziv: „Životne staze“. Izdavač knjige je Matica Bošnjaka, a prof. Dženis Šaćirović ističe da je ova publikacija objavljena u okviru edicije „Suvremena poezija Sandžaka“.

Gospodin Naser Bakić sekretar je udruženja pisaca Sandžaka i doktorant na IUNP, kaže da je ljubav prema Sandžaku, roditeljima i prijateljima bila glavni pokretač i motivacija za drugu zbirku pjesama.

„Ono na šta bih ja skrenuo pažnju jeste da su pisci zaista malo zastupljeni u javnosti. Da bi se zaštitila djela naših pisaca moraju se osnovati tri institucije, arhiv Sandžaka, biblioteka Sandžaka i muzej Sandžaka“, ističe književnik Bakić.

Uskoro su, navodi autor, planirani i Pešterski književni susreti, koji će okupiti istaknute sandžačke književnike.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img