Home Rubrike Vijesti U Novom Pazaru otvoren prvi Klub BDZ Sandžaka

U Novom Pazaru otvoren prvi Klub BDZ Sandžaka

407
0

BDZ Sandžaka otvorila je svoj prvi Klub u Novom Pazaru. Posljednjeg dana ramazana, tim povodom organiziran iftar kojem su prisustvovali funkcioneri i simpatizeri stranke.

Na samom otvaranju dr. Mustafa Fetić, predsjednik GO Novi Pazar, istakao jе da jе ovo mjеsto na kojеm ćе sе ubudućе okupljati ljudi željni promjena, prostor u kojеm ćе moći da razmjеnjuju mišljеnja, rеalizuju idеjе i da sе druže.

“Ovaj Klub će biti primjer kako i u ostalim mjesnim odborima i reonima na području Novog Pazara treba da bude organiziran jedan odbor, odakle će sve aktivnosti i cijeli rad kretati i da funkcionisati preko ovakvih klubova koje ćemo u budučnosti oformiti u svim mjestima gdje god ima i jedan naš aktivsita i član. Sretan sam što mjesec ramazan isrpaćamo na jedan ovako lijep način.” kazao je dr. Fetić.

Prisutima se zatim obradio lider BDZ Sandžaka, narodni poslanik Muamer Zukorlić koji je u svom obraćanju istakao da je BDZ Sandžaka stranka koja drži do svojih principa, te da ne može da praviti političke kompromise na uštrb moralnih i vjerskih vrijednosti.

“To u nekim trenucima izgleda teško jer živimo u vremenu gdje se politika gleda kroz interesu sferu. Međutim, mi u tim iskušenjima pokazujemo da je moguće održati i pokazati da imamo svoje principe od kojih nećemo odustati, da za sve što valja kazati da i za sve što ne valja reći ne. Naravno, postoje rizici, problemi i posledice takvih odluka, ali to nas razliku od drugih. Spremni smo da snosimo posledice, i da se suočimo sa problemima ali nećemo pogaziti princip. Ma koliko to bilo nepopularno ja se lično ponosim time, što se po tome razlikujemo. I treba da ste ponosi što pripadate takvoj političkoj organizaciji. Mi nismo osnovali BDZ da bi po svaku cijenu došli na vlast i ostali na vlasti. BDZ je ponuda ovom narodu i njegova šanka. Nemamo pravo natjerati narod da glasa za ovaj program. Mi samo imamo obavezu učiniti ovaj program dostupnim, nejasno pojasniti, doći do svakog čovjeka, to je naša obaveza a u mjeri sopstvene svijeti ovaj narod će odlučivati sa koliko će procenata i kada davati podršku ovoj stranci.” kazao je Zukorlić.

On se zahvalio donatorima, pohvalio stil i estetsko uređenje Kluba, kazavši da je ovo potvrda da BDZ Sandžaka, teži perfekciji i da ne pristaje na prosječnost.

“Prosječnost je najveći neprijatelj našeg naroda u posljednjih stotinu godinu. Sve ono “dobro je, uhar je” nas je ostavilo gdje nije trebalo. Od danas se očekuje aktivnost u ovome Klubu, ovaj Klub ovako spremnjen, ovako kvalitetan, treba da bude košnica u koju će dolaziti pčele radiice, članovi BDZ koji će ovdje izražaviti svoje talente, posebno mladi koji će pokazati koroprativni potencijal, potencijal okupljanja.” ističe Zukorlić.

Namjеra jе da sе u Klubu BDZ Sandžaka organizuju sadržaji koji su intеrеsantni mladima. Od promocijе knjiga, organizanja raznih akcija do promovisanjе zdravih stilova života.

SANA – R.Z.

   

Danas je u Novom Pazaru otvoren prvi klub BDZ Sandžaka. Tim povodom organiziran iftar za funkcionere BDZ Sandžaka na kojem se prisutnima obratio narodni poslanik Muamer Zukorlić .

Gepostet von Stranka pravde i pomirenja – SPP am Samstag, 24. Juni 2017

 

Previous articleDavanje sadekatul fitra i zekata „divljim sakupljačima“ nije ispravno
Next articleCentralna bajramska svečanost u Tutitnu