Home Rubrike Vijesti Zukorlić priredio iftar na Dedinju

Zukorlić priredio iftar na Dedinju

559
0

Predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić bio je domaćin iftara upriličenog 20.06.2017. godne u Klubu Narodnih poslanika u Beogradu.

Među vise od 130 prisutnih za iftarskim soframa su bili i izaslanik predsjednika Republike Srbije, Nikola Selaković, ministar pravde Nela Kuburović, ministar obrazovanja Mladen Šarčević, potpredsjednica SNS-a Marija Obradović, potpredsjednik Skupštine Veroljub Arsić, više od dvadeset narodnih poslanika iz većine poslaničkih grupa, ambasador OSC-a i skoro svi ambasadori muslimanskih zemalja, te brojni predstavnici javnog, političkog i kulturnog života. Višečlanu delegaciju Islamske zajednice sa prostora Sandžaka, Beograda, Vojvodine i Preševa predvodio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud Dudić.

Poželevši dobrodošlicu i prijatan iftar domaćin je istakao da muslimanski post ima za cilj da izoštri karakter čovjeka i da mu unapređenjem samokontrole ojača empatiju za druge ljude i opredijeli ga prema dobročinstvu. Iftar je radost postača a radost ima svoj puni smisao samo kada se podijeli sa drugima, kazao je tom prilikom Zukorlić i dodao da ovaj iftar zbog svih okolnosti u kojima se održava ima poruku da se država otvara prema muslimanima što predstavlja važan iskorak u politici pomirenja i neophodne integracije društva.

Prije iftara proučen je ezan i džematski obavljen akšam namaz a uz iftar upriličen je prigodan kulturno-umjetnički program.

Previous articleVlada zaključila: Akreditacija Univerziteta Novom Pazaru izvjesna
Next articleNa IUNP održana još jedna debata “Susret ideja Istoka i Zapada”