Home Rubrike Vijesti Održan seminar: “Uloga vjere u razvoju omladine – Praktikovanje vjere”

Održan seminar: “Uloga vjere u razvoju omladine – Praktikovanje vjere”

272
0

“Razvojno edukativno društvo” u suradnji sa Muslimanskim omladinskim klubom nastavlja serijal seminara “Škola života”. Izlagači su bili: hfz. Abdurahman ef Kujević i Dženan Kamešničanin. Tema obuhvatila blagodati Ramazana i praktikovanja vjere.

Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević kazao da ovakvi skupovi svjedoče da omladinski centar služi primarnoj svrsi.

“Mi smo govorili o važnosti vjere i upražnjavanja iste u životu omladine i procesu izgradnje njihove ličnosti. Ovakvi skupovi svjedoče da je OC služi svrsi u okviru koje je osnovan. Još jednom je naša omladina posvjedočila da je svjesna i spremna da se suoči sa svim izazovima vremena u kojem žive.”

Jedan od izlagača, Dženan Kamešničanin, kazao da je tema doprinos na polju shvatanja blagodati mubarek mjeseca.

“Obzirom da sam bio izlagač na prvoj temi “Blagodati mjeseca Ramazana” želio sam da ukažem kako se blagodati ovog mjeseca manifestuju na zajednicu, te kakvu obavezu ima pojedinac prema ovom svetom mjesecu ali i kakva je obaveza cjelokupnog društva”

RED aktivno nastavlja sa radom nakon Ramazana prema riječima organizatora, najavljuju da će naredni seminari obuhvatiti društvene teme.

Previous articleI turski ambasador dobio “Drevnu Bosnu”
Next articleOrganiziran omladinski iftar u haremu Gazi Sinan-begove džamije