Home Rubrike Vijesti Muftija Zukorlić o Brnabićki: “Ne pravim kompromise na račun duhovnih i moralnih...

Muftija Zukorlić o Brnabićki: “Ne pravim kompromise na račun duhovnih i moralnih principa”

272

Gostujući u Ramazanskom programu Sandžak TV, narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić, na pitanje da iznese svoj stav o novoizabranom mandataru za sastav Vlade Ani Brnabić, kazao je:

“Mi smo ušli u partnerstvo sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića sa vrlo jasnim programom, načelima i principima oko kojih smo se saglasili i na kojima sarađujemo.

Ni tada to nije značilo da se slažemo u svim segmentima politike njegove stranke i njega lično. Postigli smo saglasnost oko nečega i naše partnerstvo se odnosi na to nešto. Na sve ostalo se ne odnosi.

Oko tih tačaka oko kojih smo se saglasili nema tačka afirmacija gej orjentacije ili afirmacija anti-porodičnih vrijednosti. To znači da mi u tom segmentu nećemo učestvovati. Vjerujem da će se saradnja po ovim ostvarenim dogovrima i pitanjima nastaviti. Sve ostalo je nešto o čemu se možemo izjašnjavati sa raznih aspekata.

Javnosti je poznato da i prije politike i sada u politici, ja sam spreman na razne dnevno-političke, taktičke, stilske kompromise, ali, na kompromise na račun duhovnih i moralnih principa nikada neću pristati.”

(SANA)

Previous articleBDZ Sandžaka – Nećemo dozvoliti gašenje FK Novi Pazar
Next articleI turski ambasador dobio “Drevnu Bosnu”