Home Rubrike Vijesti BDZ Sandžaka – Nećemo dozvoliti gašenje FK Novi Pazar

BDZ Sandžaka – Nećemo dozvoliti gašenje FK Novi Pazar

391

U prostorijama BDZ Sandžaka održana je press konferencija na temu: “FK Novi Pazar”. Na konferenciji su govorili predsjednik stranke dr. Jahja Fehratović i predsjednik resora za sport, hadži Jonuz Džanković. Glavna tema bili su problemi i dugovanja FK Novi Pazar, koji i jesu razlog da se klub sa 90-togodišnjom tradicijom nađe u poziciji gašenja.

“Grad Novi Pazar nezamisliv je bez FK Novi Pazar. Nagovještaj gašenja kluba je velika rana za sve građane i ljubitelje sporta. Takav je odnos i prema drugim svetinjama grada, kao što je vakufska imovina”, ističe dr. Jahja Fehratović.

Nedomaćinski odnos, navodi Fehratović, doveo je do ove situacije. Sutra će, dodaje, ako se ovako nastavi proglasiti i bankrot grada, te osnovati novi grad sa drugim imenom. “Kako god su uništili klub, tako uništavaju i infrastrukturu grada i cijeli grad”, kaže Fehratović.

“BDZ Sandžaka će pokrenuti niz akcija i pokušavati i ustrajavati na tome da se spriječi bankrot FK Novi Pazar. Pozivamo ovim putem sve kojima je klub u srcu, sve ljubitelje, simpatizere, građane i fudbalere da ne dozvole da se klub ugasi”, poručuje Fehratović.

Čovjek koji je svoj život, fudbalsku karijeru posvetio FK Novi Pazar, Jonuz Džanković obratio se svim navijačima. Džanković je nabrojio svu fudbalsku elitu generacijski, ističući da su ostavljali srce na teren, braneći boje grada, povrh svih inostranih ponuda, navodeći da ovaj klub nije zaslužio da mu se ovo dogodi.

“Da li smo se zapitali šta je sa našim talentima koji stalno odlaze iz našeg kluba? Imamo slučaj Ljajića, Mašovića, te mnogih drugih. Smatram da jednom zauvijek trebamo da prekinemo da dovodimo igrače sa strane pored svih ovih naših talenata”, poručuje Džanković.

On je zamolio sve svoje prijatelje bivše igrače, sve sportiste u gradu a na prvom mjestu sve navijače za koje navodi da su najbolji u Srbiji da se ujedine i da ne dozvole da se klub ugasi.

“BDZ Sandžaka nudi riješenje, a to je da narodni poslanik Muamer Zukorlić sa svim svojim autoritetom, vezama i znanjem preuzme klub i spasi ga ove situacije”, rekao je Džanković.

Džanković završava riječima da istinski ljubitelji ovog kluba neće dozvoliti da se on rasformira, te još jednom poziva sve da budu jedinstveni u ideji da se klub spasi.

SANA – H.Škrijelj

Previous articleBošnjačka omladina Priboja organizovala iftar
Next articleMuftija Zukorlić o Brnabićki: “Ne pravim kompromise na račun duhovnih i moralnih principa”