Home Rubrike Vijesti Prijepolje veliko gradilište

Prijepolje veliko gradilište

289

U općini Prijepolje aktivno se radi na urđenju atarskih puteva i asfaltiranju ulica. Jedno od najvećih prigradskih naselja ove općine u Zalug dobilo je asfalt. Najavljno i da će dva putna pravca u naselju Nepek ubrzo biti asfaltirana.

Predstavnici gradske uprave u Prijepolju svakodnevno obilaze radove koje se izvode na teritoriji ove opštine, osobno kada se radi riješavanju gorućih problema sa kojima se građani susreću. Ono što trenutno muči građane je knalizaciona mreža u Zalugu, nedostatak vode za piće ali i neasfaltirani putevi .

Sa realizacijom projekta, kako navode počeće do kraja 2017. godine. Radom na terenu i upoznavanjem sa situacijama u kom se mještani nalaze, kažu, najbrže će se pronaći odgovarajuće riješenje. U naselju Nepek predviđeno je asfaltiranje dva putna pravca, čije radove takođe kontrolišu predstavnici opštine

Za riješavanje problema sa vodom iz budžeta države obezbijeđeno je 20 miliona dinara, za šta će ubrzo biti raspisana i javna nabavka.

Prekovremeni rad kako u zgradi opštine tako i na terenu predstavnicima vlasti nije stran, jer kažu kontrola svih radova je neophodna.

Iako su građani zadovoljni trenutnom vlasti, prestavnici iste kažu da će raditi još intenzivnije kako bi građanima obezbijedili što bolje uslove za život.

SANA

Previous articlePriređen iftar u Loznici
Next articleKAKO POST UTIČE NA ZDRAVLJE?