Home Vijesti Zukorlić za Sandžak TV o trudu, energiji, emocijama i očekivanjima “Drevne Bosne”

Zukorlić za Sandžak TV o trudu, energiji, emocijama i očekivanjima “Drevne Bosne”

409
0

“Drevna Bosna” tema sinoćnje Ramazanske emisiječiji su gosti bili njen autor akademik Muamer Zukorlić, a kao gosti voditelji narodni poslanik dr. Jahja Fehratović, direktor Sandžak televizije Salahudin Fetić, te urednik Revije Sandžak Dženis Šaćirović.

Nakon pet godina temeljnog istraživanja i baveljenja knjigom “Drevna Bosna” čija je tematika neuobičajena i tiče se osnovnih temelja bošnjačkog identiteta i bosanske državnosti, autor Zukorlić istakao da pored užitka koje proizilazi iz idealističkog uvjerenja kao o truda, energije, emocije, očekivanja, želja je bila da nijedan red ne bude ništa drugo osim inspiriran istinom.

Knjige ovakve vrste najteže je, naglašava Zukorlić, pokrenuti u samom startu, teško razraditi jer se radi o vremenskom period za koji ne postoji mnogo izvora i dokaza.

Svjestan, kaže, da će nakon prvog izdanja biti različitih kritika, ali i sugestija, novih podataka i ideja koje mogu biti dio knjige u nekom narednom izdanju. Mnogo je i zahtjeva za promocije pogotovo u BiH i dijaspori, ali su za autora, kako i sam kaže, čitatelji najveći promotori.

Pogledajte cijelu emisiju: