CHR Hajrat – Vakufska kuhinja u Novom Pazaru radi u punom kapacitetu u toku Ramazana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prvoj Vakufskoj kuhinji otvorenoj u srcu Sandžaka i ovog Ramazana Mešihat i Hajrat vrše podjelu iftara. Da nije Vakufskih kuhinja mnogi ne bi imali nijedan obrok, čak ni hljeb. Hajrat i mešihat pobrinuli se da za Ramazan korisnici dobiju i vruće pitice, da se ni na taj način ne osjećaju drugačijim, poniženim i manje vrijednim od ostalih. U Vakufskoj kuhinji u Novom pazaru kao i u svim gradovima širom Sandžaka hrana provjerena i sigurna, objekti higijenski besprijekorni.

Svi koji dođu po iftar obroke uzimaju i prije Ramazana. Broj korisnika, nažalost, svakodnevno se povećava. Vrata Vakufskih kuhinja otvorena za sve kojima je pomoć neophodna

Dok postimo u ramazanu, okrenimo se oko sebe i ne zatvarajmo oči pred potrebama siromašnih i onih koji ne mogu živjeti od svoga rada ili uopće nemaju priliku da rade i da zarade za sebe i svoju obitelj. Budimo solidarni i suosjećajni jedni prema drugima, jer to je najviši stepen vjere zbog koje je Allah dž.š. propisao post da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi se imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img