Edin Đerlek na prestižnoj međunarodnoj IT konferenciji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Šesto dvodnevno izdanje Shift konferencije u Splitu donije brojne novitete na najvećoj informatičkoj konferenciji jugoistočne Europe. Po prvi puta se u sklopu konferencije održavaju i radionice, njih ukupno 16, tijekom kojih se sudionici upoznavaju s novim trendovima i tehnologijama.

Učešće na ovoj prestižnoj konferenciji uzeo je i portparlol BDZ Sandžaka, gospodin Edin Đerlek. On je u izjavi za našu televiziju istakao da je IT sektor budućnost, da se se mladi stručnjaci trebaju biti dio velikih konferencija kako bi svojim idejama pomogli razvoj zajednice u kojoj žive.

“Prije svega, veoma mi je drago sto sam ovdje i sto učestvujem na ovoj konferenciji za programere koju organizira SHIFT.
Pozvao me je Ekrem Nurović koji je osnivač “Knowleda”.On je veoma uspješan mladi čovjek i ima moju punu podršku kao i podršku Bošnjačke Demokratske Zajednice koju prestavljam.I ako mi dozvolite iskoristio bih priliku da pozovem sve mlade ljude u Srbiji,naročito u Sandžaku i Novom Pazaru da uzmu učešće u ovakvim konferencijama gdje mogu doći do mnogobrojnih ideja koje mogu iskoristiti kako za vlastitu zaradu tako i za razvoj zajednice u kojoj žive. Na posletku,trebamo priznati da je IT sektor budućnost, zato mi moramo gledati u budućnost a ne u prošlost.” kazao je Đerlek.

Za 1.500 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, Split je mjesto susreta IT profesionalaca, kompanija, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img