Home Rubrike Vijesti Delegacija Muftijstva sandžačkog posjetila MIZ-e Priboj

Delegacija Muftijstva sandžačkog posjetila MIZ-e Priboj

474

Delegacija Muftijstva sandžačkog na čelu sa v.d. Muftijom sandzačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem posjetila je 28. 05. 2017. godine Medžlis IZ-e Priboj.

Delegaciju su takodjer činili Asmir ef. Ćatović i tri sandžačka hafiza, Ferid ef. Fijuljanin, Faris Dautović i Elvedin Avdović koji inače klanjaju teraviju sa hatmom obilazeći džamije na području Muftijstva i cijele IZ-e.

Ovom prilikom gosti su posjetili sva tri gradska džemata.
Hfz. Abdurrahman ef. Kujević i hfz. Faris Dautović su klanjali osam rekata teravih namaza u centralnoj džamiji proučivši jedan džuz.

Hfz. Ferid ef. Fijuljanin i hfz. Elvedin Avdović su boravili u džematu Čitluk.

Dok je Asmir ef. Ćatović obišao džemat Novi grad.

U svom obraćanju Muftija Kujević je govorio o najuspješnijoj i najunosnijoj trgovini a to je trgovina sa Milostivim Allahom. Vjernici nude svoju robu, dobra djela, Plemeniti Gospodar ih kupuje dajući im najbolju moguću cijenu a to je džennet.

Domaćini ove predivne večeri su bili uvaženi imami u Priboju Jasmin ef. Eminić, Omer ef. Hodžić i Edin ef. Hamzić na čelu sa glavnim imamom Harun ef. Eminagićem.

Oni i njihovi džamatlije nisu krili zadovoljstvo i radost zbog posjete delegacije hafiza na šta im se srdačno zahvaljujemo.

Informativna služba Muftijstva

Previous articleMuftija Dudić gost Ramazanskog programa Sandžak TV
Next articleZukorlić sa švicarskim ambasadorom o putnoj infrastrukturi