Home Rubrike Vijesti Održana druga redovna sjednica gradskog odbora BDZS-a – Novi Pazar

Održana druga redovna sjednica gradskog odbora BDZS-a – Novi Pazar

318

Jučer je održana druga redovna sjednica gradskog odbora Novi Pazar, sa sljedećim dnevnim redom:

  1. Aktivnosti gradskog odbora BDZS u mjesecu Ramazanu;
  2. Članarina;
  3. Razno.

Nakon usvajanja dnevnog reda predsjednik gradskog odbora dr Mustafa Fetić je izrazio zahvalnost svim prisutnim članovima i čestitao im mjesec Ramazan u svoje ime i u ime lidera BDZS-a narodnog poslanika Muftije Muamera Zukorlića, kao i u ime predsjednika BDZS dr Jahje Fehratovića.

U okviru prve tačke dnevnog reda usvojen je načelni plan aktivnosti gradskog odbora za vrijeme ramazana a on će obuhvatati posjete svih reona na području grada i što veći broj mjesnih odbora, u tom smislu formirana je desetočlana ekipa od članova GO Novi Pazar koja će predvoditi ove Ramazanske zijaretluke.

Također je formirana ekipa za obilazak terena kada su u pitanju dženaze, hatari i drugi važni povodi značajni za određeni odbor ili mjesno područje.

U vezi sa članarinom dogovoreno je da svi članovi gradskog odbora plaćaju redovnu mjesečnu članarinu, kako bi se formirao gradski budžet za razvojne projekte i potrebe gradskog odbora.

I na kraju gradski odbor je informisan da su održana dvije sportske manifestacije u mjesecu aprilu, i to fudbalski turnir, na kojem je GO Novi Pazar osvojio prvo mjesto, kao i predramazanski turnir u šahu koji je bio humanitarnog karaktera i koji je uspješno organizovan. Ujedno je i najavljeno otvaranje kluba BDZS, o čijem će zvaničnom otvorenju, kao i o terminima i mjestima ramazanskih posjeta biti obavješteni preko novoformirane grupe GRADSKI ODBOR – NOVI PAZAR, te putem drugih sredstava komunikacije. 

 

Previous articleNovi Pazar – Uoči Ramazana otvorena prelijepa džamija u Lugu
Next articleOdržana književna večer “Poezija duše”