Home Rubrike Vijesti BDZ performansom ukazala na potrebu otvaranja graničnog prijelaza između Petnjice i Tutina

BDZ performansom ukazala na potrebu otvaranja graničnog prijelaza između Petnjice i Tutina

281

Prošle su tri godine od kako je Općinski Odbor BDZ Petnjica uputio dopis Vladi Crne Gore da se mještanima sandžačkih pograničnih općina omogući nesmetan prelaz iz Crne Gore u Srbiju. I ove godine BDZ u CG organizirala “performans” pod nazivom: “Mjesto spajanja” u mjestu Haništa, između Krušcice i Đerekara. 

Hlado vrijeme i kiša nisu spriječili da se u spomenutom mjestu održali performans postavljanjem zastava Srbije, Crne Gore, Evropske unije i Sandžaka, pokazujući time potrebu građana Sandžaka za otvaranjem graničnog prijelaza. Prisutnima su Almir Muratović predsjednik BDZ u Petnjici, Taip Đondić odbornik u Skupštine opštine Tutin kao i Zaim Ličina odobrnik u Skupštine opštine Petnjica.

Performansu pristovao i značajan broj mještana koji žive u blizi Haništa. Istakli koliko bi otvaranja graničnog prijelaza njima olakšalo život.

Iz BDZ Sandžaka poručili da neće odustati, te da i naredne godine ali i svake naredne insistirati na otvaranju ovog graničkog prijelaza kako kako bi se Bošnjacima koji žive na ovoj teritoriji omogućio život dostojan čovjeka.

Previous articleGovor muftije sandžačkog hfz. Abdurahman ef. Kujevića na Akademiji Gazi Isa-beg medrese
Next articleZapušeni slivnici stvaraju potoke u Novom Pazaru (Foto+Video)