Home Vijesti BDZ performansom ukazala na potrebu otvaranja graničnog prijelaza između Petnjice i Tutina

BDZ performansom ukazala na potrebu otvaranja graničnog prijelaza između Petnjice i Tutina

233
0

Prošle su tri godine od kako je Općinski Odbor BDZ Petnjica uputio dopis Vladi Crne Gore da se mještanima sandžačkih pograničnih općina omogući nesmetan prelaz iz Crne Gore u Srbiju. I ove godine BDZ u CG organizirala “performans” pod nazivom: “Mjesto spajanja” u mjestu Haništa, između Krušcice i Đerekara. 

Hlado vrijeme i kiša nisu spriječili da se u spomenutom mjestu održali performans postavljanjem zastava Srbije, Crne Gore, Evropske unije i Sandžaka, pokazujući time potrebu građana Sandžaka za otvaranjem graničnog prijelaza. Prisutnima su Almir Muratović predsjednik BDZ u Petnjici, Taip Đondić odbornik u Skupštine opštine Tutin kao i Zaim Ličina odobrnik u Skupštine opštine Petnjica.

Performansu pristovao i značajan broj mještana koji žive u blizi Haništa. Istakli koliko bi otvaranja graničnog prijelaza njima olakšalo život.

Iz BDZ Sandžaka poručili da neće odustati, te da i naredne godine ali i svake naredne insistirati na otvaranju ovog graničkog prijelaza kako kako bi se Bošnjacima koji žive na ovoj teritoriji omogućio život dostojan čovjeka.