Home Rubrike Vijesti “Knowlead” projekat razmjene znanja pobjednik Microsoft Imagine Cup-a

“Knowlead” projekat razmjene znanja pobjednik Microsoft Imagine Cup-a

317

U periodu od 10. do 13. maja ove godine je održano regionalno takmičenje Microsoft Imagine cup-a u Zagrebu na kojem su učestvovali samo najbolji projekti iz osam zemalja. Među izabranim projektima za ovo takmičenje je i projekat Knowlead tima koji razvija socijalnu mrežu za međuvršnjačku razmjenu znanja.

Među jakom konkurencijom, Knowlead je osvojio prvo mjesto, te nagradu od 25.000 dolara, mentrostvo Microsoft tima i kartu za svjetsko finale koje će se održati krajem jula u Seattleu, Sjedinjenim Američkim državama.

“Jako smo uzbuđeni činjenicom da smo se popeli na tron regionalnog Imagine cup-a u Zagrebu. Ovo su trenuci kada neprespavane noći, žrtvovanje i cjelokupni rad izbiju u prvi plan i budu prepoznati na regionalnom nivou. Koliko je ovo odgovornost, toliko će nam biti i čast predstavljati kako Bosnu tako i balkansku regiju na svjetskom finalu u Americi. Želimo ovo vrijeme do svjetskog takmičenja maksimalno iskoristiti u napradovanju cijele platforme kako bi što spremniji otišli za Ameriku”, ističe Ekrem Nurović, direktor Knowlead-a.

U Americi će se ovaj tim takmičiti za glavnu nagradu od 100000 dolara, a samim odlaskom na ovaj nivo takmičenja će biti u mogućnosti da upoznaju svjetske lidere, biznismene poput Bill Gatesa, te da borave u Microsoft kampusu 10 dana. Ovom pobjedom tim Knowlead je vratio Bosnu i Hercegovinu u na ovo takmičenje nakon pet godina pauze.

Sandžaklija, Ekrem Nurović, sa kolegama Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić je razvio ovu platformu sa ciljem da se kreira globalna kompanija koja će krenuti sa radom sa područja Balkana, te će ista biti od velike pomoći za process učenja ljudima širom svijeta.

Važno je istaći da su pojedinci, udruženja, i drugi subjekti već uočili važnost projekta poput ovog, te je Webit festival Europe 2017 u konkurenciji od 2,425 kompanija, Knowlead uvrstio medju 30 najboljih poduzetničkih kompanija Starog kontinenta.

Ako ste student ili osoba koja želi na jednostavan način i besplanto doći do željenog znanja, prijavite se na https://knowlead.co/ i postanite dio platforme koja se iz dana u dan sve više koristi širom Evrope.

Previous articleHO “Sandžak” donirala sredstva za finansiranja rada Vakufskih kuhinja
Next articleIslamska zajednica Bošnjaka u Bremenu organizirala godišnji mevlud