Home Rubrike Vijesti Otvoren X Festival knjige u organizaciji IUNP-a

Otvoren X Festival knjige u organizaciji IUNP-a

277

Otvoren 10. Festival knjige u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića. Festival otvorila prorektorica IUNP-a prof.dr. Amela Lukač Zoranić koja je istakla značajnost čitanja, educiranja, obrazaovanja.

Nakon prorektorice predsjednica studentskog parlamenta Zerina Bojadžić u svom obraćanju kazala da je Univerzitet u Novom Pazaru dom u kojem živi sloboda i slobodoumnost, te pozvala i sve one koji žele biti dio IUNP-a da dođu i uvjere se u kvalitet.

Poetski dio prezentiran kroz stihove vrsnih pjesnika i književnika istakli su posebnu notu samog Festivala Knjige koji će trajati do 14.maja ove godine. Brojni izdavači iz cijele Srbije tradicionalno prezentiraju kako nova tako i stara djela, prodaju knjige po promotivnim cijenama.

Večeras od 19h priređena promocija Epa Osman-beg Delibegović autora Avde Međedovića. Nakon promocije knjige biće upriličen „Poetsko-modni performans” na kome su predstavjeni modeli prof.dr. Bisere Suljić Boškailo.

Do “Drevne Bosne” na Festivalu knjige IUNP

U okviru manifestacije Festival knjige koji od 12. do 14. maja na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru organizira Internacionalni univerzitet, među mnogobrojnim štandovima izdavača iz Sandžaka, Srbije i regiona je i štand Matice Bošnjačke, na kojemu građani mogu doći do trenutno najtraženije knjige u Sandžaku i regionu, “Drevna Bosna” autora akademika Zukorlića.

 

Previous articleDodjelom diploma svršenicima FIS obilježio šesnaest godina postojanja
Next articleMuftija Dudić u posjeti džematu Bošnjaka s Kosova u Wallisellenu