Home Rubrike Vijesti Saćiroviću uručen otkaz nakon napuštanja SDP-a

Saćiroviću uručen otkaz nakon napuštanja SDP-a

299

Резултат слика за sacirovic

Samostalni odbornik u Skupštini grada Novog Pazara, Sead Šaćirović u saopštenju upućenom medijima kazao da nakon je 27. marta ove godine javno obznanio svoju odluku o napuštanju odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije u Skupštini grada Novog Pazara, te pred širom javnošću priznao da je napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka napravio životnu grešku i time se ogriješio prema Bogu, prema Islamskoj zajednici, prema muftiji Muameru Zukorliću i prema svim saradnicima i prijateljima, dobio otkaz u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Novi Pazar.

Nakon što sam iskazao spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moja tewba bila primljena kod Stvoritelja i kako bi zatražio i dobio halaluk od svih koje sam ranijim nepromišljenim činom povrijedio, dobio sam usmjeno upozorenje od predstavnika SDP -a da mi neće produžiti ugovor o radu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Novi Pazar, ističe Šaćirović.

“Ugovor o radu u pomenutoj službi sam potpisao 10. 11. 2016. u radnom paketu koji traje dvije godine, a potpisuje se na svakih 6 mjeseci. Samo i u slučaju da ste politički podobni, poslušni i poltronski nastrojeni slijepo slušajući naređenja vrha SDP-a, ovaj poslovni paket može trajati u zakonskom roku. U mom slučaju sam umjesto slijepe poslušnosti i pokornosti čovjeku izabrao slobodu i pokornost samo Gospodaru, Stvaraocu i davocu i života i posla. Napuštanjem SDP-a stekao sam slobodu ali sam danas voljom lidera ove partije Rasima Ljajića dobio otkaz u filijali NSZ u Novom Pazaru sa rješenjem o otkazu 13.05.2017. godine.”

On dodaje da oštro osuđuj ovakvo ponašanje odgovornih lica u SDP-u, a posebno ministra Rasima Ljajića koji, kako kaže, zapošljava kadrove striktno po stranačkoj pripadnosti, porodičnoj i rođačkoj liniji te slijepoj poslušnosti, a svakoga ko se odluči da misli drugačije i slobodno pokušava kazniti otkazima i oduzimanjem posla.

Šaćirović ističe da ljudska sloboda, čast i ugled nemaju cijenu, te ujedno pozvao sve mlade ljude da budu hrabri, otkažu poslušnost diktaturi i strahu, te da traže istinu i pravdu kada je u pitanju zapošljavanje u Novom Pazaru.

“Stranačka pripadnost i slijepa poslušnost nikako ne smiju biti referenca za dobijanje posla u odnosu na nivo obrazovanja, stručnosti i znanja. Današnjim uručivanjem rješenja o prestanku mog radnog odnosa SDP je pokazala svoje pravo lice, a to je nemoć i politička nekorektnost. Ovaj njihov licemjerni i očajnički potez samo učvršćuje moje uvjerenje da sam na pravome putu. Moj stav da sloboda, dostojanstvo, ugled i obraz nemaju cijenu ne može ništa poljuljati pa ni ostanak bez posla.” saopštio je Šaćirović.

Previous articleZukorlić: Dostojanstveno zavihorimo naš časni bajrak i budimo uzor generacijama koje dolaze
Next articleEstes: Sandžak je predivno otkriće i podsjetnik zašto sam prihvatio islam