Home Rubrike Vijesti Patent Co dobio halal sertifikat

Patent Co dobio halal sertifikat

946

Direktor Agencije za halal sertifikat Samir Tandir zajedno sa svojim saradnicima obišao je kompaniju Patent Co i tom prilikom uručio halal sertifikat. Ova kompanija je lider u državi kada je proizvodnja stočne hrane u pitanju, a svoje tržište proširila je, pored Balkana i u zemlje Evrope i Azije. Kompanija Patent Co je prethodno prošla sertifikacijski audit, te je tom prilikom stekla pravo na halal sertifikat. Ova kompanija je prethodne godine napravila potpuno novu fabriku pored stare u Mišićevu nadomak Subotice, a kompletna investicija iznosi preko 10 miliona eura. Kapacitet kompanije je 300 tona na dan, dok se trenutno proizvodi 120 tona dnevno.

Direktor Agencije za halal sertificiranje Samir Tandir istakao je svoje lično zadovoljstvo što je ova kompanija prepoznala važnost halal standarda, te dodao da se cijela država treba ponositi ljudima poput direktora ove kompanije, jer je zapravo ona jedan od prozora u svijet kada je Srbija u pitanju.

Plasiranjem proizvoda na tržište Perua i Tajlanda 2011. godine preduzeće je dobilo nagradu za izvoznika godine od strane Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

Previous articleKMF Novi Pazar poražen u finalu Kupa Srbije
Next articleIUNP organizira deseti Festival knjige