Zukorlić odgovorio ateistima – Neću dozvoliti da 3% ateista vrši nasilje nad 97% vjerujućih ljudi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na svečanoj akademiji maturanata medrese Gazi Isa-beg održanoj u Novom Pazaru narodni poslanik i predsjednik skupštinskog Odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo, muftija Muamer Zukorlić, u svom obraćanju osvrnuo se na aktuelnu inicijativu o opovrgavanju Darvinove Teorije evolucije.

On je kazao da je ova inicijativa izazvala veliku reakciju zagovornika ateizma i njhove teorije, do te mjere da izjavama poručuju da se o ovoj Teoriji ne smije razgovarati uopće.

Muftija je kazao da je tako drsko nastupanje u nauci veliko nasilje prema drugima. Pogotovo ako uzmemo u obzir da se na popisu stanovništva 97% izjasnilo vjerujućim stanovništvom. To govori da 3% stanovništva vrsi nasilje nad 97% vjerujućih ljudi kojima se ne onemogućava da se oni i njihova djeca obrazuju u duhu svoje vjere.

Nemamo pravo šutjeti na takvo nasilje, i poručujem im da neću zašutjeti bezbožnicima, koji nas hoće ubijediti u neistinu, ma koliko njihove psovke bile prizemne, jer njihove psovke govore da nemaju istinu u svojim rukama, poručio je Zukorlić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img