Home Rubrike Vijesti Fehratović – BDZ Sandžaka pozdravlja zatvaranje kladionica

Fehratović – BDZ Sandžaka pozdravlja zatvaranje kladionica

286
0

Napori i dugogodišnje insistiranje BDZ Sandžaka na zatvaranju kockarnica i kladionica u Novom Pazaru urodilo je plodom.

Predsjednik BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović, za agenciju SANA kazao, da BDZ Sandžaka pozdravlja akciju Višeg javnog tužilaštva i policije iz Novog Pazara prilikom koje je zatvoreno 12 kladionica.

“Akciju smatramo dobrim korakom ali se mora poduzeti još niz sličnih kako bi se zaštitili mladi jer je kockanje problem cijele društvene zajednice kojim se ugrožavaju svi aspekti funkcionisanja i dolazi do zavisničkog ponašanja.” kaže dr. Fehratović.

On dodaje da djeca nikada nisu bila više izložena iskušenjima i da su na samo nekoliko metara škola strateški raspoređene kladionice koje uglavnom ne biraju klijentelu.

“Imamo situaciju da umjesto užine djeca sve češće na odmoru posjećuju kladionice gdje uplaćuju listiće. Također, iako postoji zakonska zabrana da se mjesta za klađenje i ostale igre na sreću nalaze na udaljenosti manjoj od 200 metara od obrazovnih ustanova, na terenu se to često ne poštuje. Često na kladionicama nema natpisa da je osoba mlađim od 18 godina zabranjen ulazak i klađenje pa se zakoni krše i da se sve češće maloljetne osobe postaju zavisnici od kockanja.”

Dr. Fehratović na kraju poručio da će BDZ Sandžaka nastaviti insistirati na zatvaranju kockarnica i kladionica kako u Novom Pazaru tako i u ostalim gradovima Sandžaka kako bi se sačuvali omladinu i stvorili uvjete za njeno zdravo razvijanje.

SANA

Previous articleBDZ Sandžaka povodom Dana zastave organizirala turnir u malom fudbalu
Next articleMOK donirao islamsku literaturu biblioteci u Bijelom Polju