BDZ Sandžaka povodom Dana zastave organizirala turnir u malom fudbalu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom Dana bošnjačke nacionalne zastave, BDZ Sandžaka organizirala turnir u malom fudbalu koji se održao na Rekreacionom centru u Novom Pazaru.

Na turniru su učešće uzele ekipe gradskih odbora gotovo svih gradova Sandžaka, a pobjednik je bila ekipa domaćina iz Novog Pazara koja je u finalu savladala ekipu iz Rožaja sa 3:0.

Ideja ovakvog načina obilježavanja ovog posebnog dana potekla je od predsjednika resora za sport unutar stranke, bivšeg jugoslovenskog internacionalca u fudbalu, hadži Jonuza Džankovića.

Učesnici zadovoljni samom organizacijom i dočekom od strane domaćina. Uz pehare i lijepe uspomene ponijeli i vrijedne nagrade.

Pobjednička ekipa je pored pehara na poklon dobila i knjigu „Drevna Bosna“, autora narodnog poslanika Muamera Zukorlića. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Rožaja, dok je trećeplasirana bila ekipa iz Petnjice.

Nagrada za najboljeg strijelca turnira pripala je Denisu Camiću iz Novog Pazara, najbolji igrač turnira bio je Kemal Totić iz istog grada, dok je za najboljeg golmana proglašen Nisad Redžović iz ekipe Rožaja.

Izvor: SANA

 

 

“>

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img