Home Rubrike Vijesti Ministar Šarčević boravio u posjeti Prijepolju

Ministar Šarčević boravio u posjeti Prijepolju

259
0

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević boravi u posjeti Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. Tokom svog obilaska Prijepolja, ministar je najprije dočekan u zgradi Opštine, gdje je sa predsjednikom Dragoljubom Zindovićem i predstavnicima lokalne vlasti u Prijepolju razgovarao o trenutnoj situaciji u Prijepolju, sa posebnim akcentom na dualno obrazovanje.

Ministar je obišao osnovnu školu “Miroslav Stiković” na Kolovratu. Direktorica ga je upoznala sa historijatom ove škole, uspjesima đaka na svim nivoima, kao i uvjetima u kojima se drži nastava.

Tehnička škola u Prijepolju bila je još jedan od domaćina ministra Šarčevića i njegovih saradnika. Direktor Nebojša Jeftović upoznao je ministra sa radom i historijatom škole i istakao svoje zadovoljstvo što je u prilici ugostiti prvog čovjeka u sektoru obrazovanja u Srbiji.

U izjavi za medije ministar je istakao svoje zadovoljstvo svim što je u Prijepolju danas vidio, dodajući da je primjetno da opština ulaže u obrazovanje, a da je stepen znanja na visokom nivou.

Nakon Prijepolja, ministar Šarčević je sa svojim saradnicima krenuo u obilazak Priboja.

SANA – H.Š.

Previous articlePredstavnici muslimana iz Velike Britanije održali predavanje na FIS-u
Next articleBDZ Sandžaka povodom Dana zastave organizirala turnir u malom fudbalu