Upriličena Hafiska dova za Edina Matovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U petak 28.04.2017. godine u prepunom Centru za kulturu Rožaje upriličena je hafiska dova hafizu Edinu Matoviću iz Rožaja.

Učešće na ovoj svečanosti uzeli su sandžački hafizi sa melodičnim učenjem Kur'ani-Kerima.

Prisutnima su se obratili predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, muhafiz hfz.Edina Matovića v.d muftija hfz. Abdurahman ef. Kujević, direktor Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Malića i direktora medrese dr. Rešad ef. Plojović.

Muftija dr. Dudić poručio svima koji kleveću i ružno govore o institucijama IZ -e na njihove uvrede neće odgovarati uvredama već aktivnostima i radom čije plodove kao sto je još jedan hafiz institucija već ubire.

Dr. Plojovoć ponosan na mladog hafiza koji je hifz počeo i završio tokom školovanja u Medresi. Ponosan i na Školu Kur'ana i sve njene uspjehe kao jedne od mnogobrojnih obrazovnih institucija koje su proistekle iz Medrese kao najstarije.

Hafiz Kujević pohvalio mladog Matovića ističući da je na njemu velika obaveza jer je jedan od rijetkih hafiza na području južnog Sandžaka.

Novčanu hediju ispred Svjetske organizacije za hifz uručio je dr. Džemal Muslih. Posebnu draž ovoj svečanosti dao je sam hafiz Edin Matović sa prelijepim melodičnim učenjem Kur'ana Časnog.

Ovo je bio veliki dan za Islamsku zajednicu, roditelje mladog hafiza, grad Rožaje i sve Bošnjake širom Sandžaka i Dijaspore.

  

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img