ŠKOLE OSTAJU U BLOKADI – Grad odbio da rješavanje problema zaduženosti škola

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U toku je sjednica Skupštine Grada Novog Pazara na kojoj se raspravlja o 46 tačaka dnevnog reda. Odbornici BDZ Sandžaka predložili niz konstruktivnih prijedloga kojima bi se poboljšali životni uslovi građana.

Odbornica dr. MisalaPramenković predložila rješavanje problema zaduženosti računa osnovnih i srednjih škola kao i obezbjeđivanje sredstva za osnovne potrepštine u školama poput nastavnih sredstava. Ovaj problem ostaće ne riješen, obzirom da je vladajuća većina odbila da o  njemu raspravlja.

Podsjećamo da prema podacima Narodne banke, u Novom Pazaru je trenutno u blokadi 11 osnovnih i jedna srednja škola, sa ukupnim dugom od oko 15 miliona dinara, bez kamate, a najveći dužnik je OŠ “Avdo Međedović” sa dugom od 2.664.827 dinara.

Dugovi nastaju uglavnom zbog neizmirivanja obaveza lokalnih samouprava prema školama. Dok direktori zvanično ćute o problemima sa kojima se susreću njihove škole, neki od profesora objašnjavaju da se redovno ne plaćaju telefoni, internet, da sa štedi na grejanju, pa čak i na kredama a da se neophodan materijal za školu nabavlja “zahvaljujući đačkom dinaru”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img