Održana debata na temu dijaloga

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pomirenje između Bošnjaka i Srba fenomen i za vođenje dijaloga na najbolji način. Šta je politika pomirenja, je li u bošnjačkoj zajednici prvo neophodno stvoriti prostor za promišljanje o ovoj temi da bi na kraju u proces bila uključena i srpska.

U prvoj od tri debate koje će se baviti političkim programom politike pomirenja kao, kako kažu organizatori , neke novouspostavljene političke prakse u Sandžaku, razgovarano prvo s  Bošnjacima.

Dijalog nema alternativu. Za mir trebaju dvije strane, u ovom slučaju bošnjačka i srpska koje će otvoreno i transparentno govoriti o putevima do pomirenja

Proces promirenja na prostoru Balkana neophodan radi budućnosti i ekonomskog razvoja

Za temu pomirenja ključno je, kažu, da postoje postoje predznanja, uvid u to kako su se ne samo u regionu, vršili procesi suočavanja s prošlosti, pa tek onda tražiti lokalne modele za jedan od najbolnijih i najtežih procesa

U sandžaku neophodan podjednako dijalog između Bošnjaka, kao i Bošnjaka i Srba. Ključno je da se dešava unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa koji među sobom mora naći najmanji konsenzus zajedničkih interesa.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img