Muftija Dudić uručio hfz. Irfan ef. Maliću idžazetnamu sa senedom do Poslanika a.s.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 27.04.2017. godine, uručio je idžazetnamu direktoru Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Maliću.

Idžazetnama je posredstvom Svjetske organizacije za hifz iz Džede stigla od saudijskog šejha Abdullaha el Belušija, poznatog muhafiza u haremu Poslanikove a.s. džamije, pred kojim je hfz. Malić preslušao cijeli Kur'an,

Hafiz Irfan ef. Malić je prvu idžazetnamu dobio 2008. godine u Damasku od šejha Jasina Karuta, a ova idžazetnama je još jedno priznanje za njegov hifz. Inače, hfz. Malić je trideseti u lancu (senedu) prenosilaca Kur'ani Kerima kako su ga naučili od Poslanika a.s.

Ovom svečanom činu prisustvovali su predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predstavnik Svjetske organizacije za hifz dr. Džemal Muslih i predstavnik Svjetske akademije za kur'anske nauke dr. Abdullah Sanan.

Između ostalog, muftija Dudić je mubareklisao hfz. Maliću istakavši da je ovo ujedno i priznanje Školi Kur'ana Časnog i Islamskoj zajednici koja je iznjedrila ovakve kadrove.
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img