U ORGANIZACIJI ISESCO-A I FIS-A POČELA ČETVORODNEVNA NAUČNA KONFERENCIJA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu i Fakulteta za islamske studije (FIS) otpočela je četvorodnevna naučna konferencija. Cilj konferencije je obuka uposlenika Islamske zajednice u pravilnom učenju i podučavanju Kur'anu Časnom i upravljanju islamskim institucijama.

 

U amfitetru FIS-a počela je četvorodnevna konferencija na temu „Suvremene metode podučavanja Kur'ana napamet i upravljanju islamskim institucijama“ u organizaciji Fakulteta za islamske studije i  Islamske organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu. Dobre konekcije FIS-a sa arapskim svijetom omogućuju da se redovno održavaju konferencije u Novom Pazaru u organizaciji ISESCO-a. Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić otvorio je skup naglasivši njegov značaj u odnosu na sve ostale skupove, jer se sa konferencijom o Kur'anu ništa ne može porediti.

Konferencija je namijenja profesorima FIS-a, škole Kur’na Časnog, medrese Gazi Isa-beg i imamima. Učešće na konferenciji uzeli predavači iz Saudijski Arabije, Maroka, Kuvajta, Francuske, Holadije, Italije, Bosne i Herecegovine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img