Home Rubrike Vijesti Iz štampe izašla knjiga “Drevna bosna” autora Muamera Zukorlića

Iz štampe izašla knjiga “Drevna bosna” autora Muamera Zukorlića

395
0

Autorsko djelo Muamera Zukorlića „Drevna Bosna“ izašlo je iz štampe, pa će se uskoro naći pred čitaocima. Putovanje kroz drevnu povijest Bosne i Bošnjaka s ciljem utvrđivanja istine i razotkrivanja najosjetljivijih elemenata bošnjačkog identiteta koji su do sada površno prikazivani samo jedan je dio ovog vrijednog djela. Djelo je urađeno po najzahtjevnijim dizajnerskim i grafičkim standardima.

Ko su, šta su, odakle potječu balkanski narodi i među njima Bošnjaci dio je djela „Drevna Bosna“ autora Muamera Zukorlića, koje je prema riječima dr. Fehratovića izašlo iz štampe, a uskoro će biti promovirano pred mnogobrojnim čitaocima.

 
„Drevna Bosna“ je otvorena knjiga u kojoj se različitosti smatraju prednostima, a kultura dijaloga promovira kao važno civilizacijsko dostignuće. Uz Zukorlićev tekst, po prvi put se naučnoj i široj javnosti obznanjuje više stotina fotografija, slika, mapa i crteža, a do kojih je u višegodišnjem istraživanju došao akademik Mehmed Akšamija.
Urednik djela „Drevna Bosna“ izrazio zadovoljstvo i ukazao na vrijednost djela, te dodao da bi ovo djelo svaka kuća trebala imati.
Izdavač epohalnog djela je „Matica Bošnjačka“, a suradnici su akademik Muhamed Filipović, akademik Fatmir Bači i dr. Jahja Fehratović, a pokrovitelj je Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti.

Previous articleU ORGANIZACIJI ISESCO-A I FIS-A POČELA ČETVORODNEVNA NAUČNA KONFERENCIJA
Next articleUZ PRIGODAN PROGRAM I HATMA DOVU OBILJEŽEN LEJLETU-L-MI'RADŽ