Zukorlić: Organizovani kriminal je uništio privredu u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije su, posle pauze određene zbog održavanja predsjedničkih izbora, nastavili sjednicu koja je počela 1. marta. Poslanici raspravljaju o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, ali i o borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala.

Narodni poslanik Muamer Zukorlić smatra da je borba protiv organizovanog kriminala od vitalnog značaja za društvo, ukazujući na to kako je kriminal uništio novopazarsku privredu, koja je godinama važila za jednu od najzdravijih i najvitalnijih privrednih inicijativa.

“Mislim da je javnosti poznato da je Novi Pazar prije 20 godina bio primjer ekspanzije privatne inicijative malog, porodičnog biznisa, gdje smo imali više hiljada proizvođača konfekcijskih i drugih proizvoda. Očekivalo se da to postane lokomotiva razvoja cijelog sandžačkog prostora i šire. Međutim, obzirom na geografski položaj i nehat pojedinih državnih organa, došli smo u situaciju da je organizovani kriminal  i jeftini narko kapital, presudio toj inicijativi na način da sada umjesto nekoliko hiljada proizvođača imamo svega nekoliko desetina. Ključni razlog tome jeste vrlo jasna sprega kriminala i lokalnih vlasti, kriminala i pojedinih sudija i tužioca, kriminala i pojedinih policajaca. Zato, smatram veoma bitnim, da država na svim nivoima i nadležni organi posvete pažnju ovom pitanju.”

Zukorlić je dodao i da podržava sporazum sa državom Katar ističući da je Katar iako geografski mala zemlja na Bliskom istoku, razvojno i investiciono jedna od najbitnijih zemalja.

“Smatram veoma važnim sporazum sa državnom Katar i to ne samo u jednome smjeru gdje se očekuju investicije od strane Katara u Srbiji već treba znati da je Katar jedna od najzanimljivijih zemalja na polju investiranja, posebno građevinarstva. Katar je trenutno jedno od najvećih svjetskih gradilišta što može biti zanimljivo za naše građevinare. Od Katara se može i učiti kako jedna mala zemlja može da postane i regionalno pa i međunarodno zanimljiva. Mi imamo dobra iskustva na relaciji Srbija-UAE ali mislim da tu lepezu saradnje treba proširiti sa Katarom, Kuvajtom, Saudijskom Arabijom i još nekim zemljama muslimanskog svijeta.” kazao je Zukorlić ističući da oko pola miliona muslimana u Srbiji mogu biti most te saradnje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img