MEĆAVA U APRILU: U Sandžaku jutros 30 centimetara snijega! (Foto)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Snijeg koji od sinoć pada u Novoj Varoši, Prijepolju i Sjenici dostigao je visinu u planinskim prijedelima od 30 centimetara. Saobraćaj se odvija usporeno po mokrim i klizavim kolovozima, svi magistralni putni pravci su prohodni. Pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačan oprez kod vozača.

Mokar i vlažan snijeg napravio je probleme i voćarima ovog kraja. Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je snijeg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka te da je naročito u opasnosti koštičavo voće.

Hasan Hasanagić, voćar iz Prijepolja, kaže da sluša savjete stručnjaka ali isto tako kaže da ga je i višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primjeni neke od mjera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja snijeg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Foto: Prijepolje

U Sjenici za 24 sata palo je 25 litara kuše po kvadratu, jutros je na Pešteru minus jedan stepen a snega ima od 10 cm u Sjenici do 25 u Karajukića Bunarima.

  

izvor: Agencije/SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img