Vakif Mujo Balija donirao mermer za džamiju u Trnavi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mujo Balija je rođen u Ostroj Stijeni kod Brodareva. Allahova odredba je bila da se preseli da živi u Trnavu kod Novog Pazara. Međutim, u ranoj mladosti, kao i mnogi naši ljudi, odlazi u Njemačku gdje provodi sav svoj radni vijek gdje je stekao i penziju.

Od samog početka izgradnje džamije u Trnavi vakif Mujo je bio među prvim donatorima. Ovih dana nas je ponovo obradovao novom donacijom ali nas nije i iznenadio jer smo se i ranije uvjerili u njegovu plemenitost i darežljivost. Odlučio je da donira potrebna sredstva za popločavanje podova unutar džamije na oba nivoa.

Ova vrijedna donacija je velika pomoć džamijskom odboru za izgradnju i cijelom džematu koji sve vrijeme ljubomorno brinu o sakupljanju sredstava ne bi li ova džamija što prije bila dovršena i predata da služi Islamu i muslimanima do Sudnjeg dana.

Želja našeg vakifa je i da doprinese da jedna vitka minara zablista pored Trnavske džamije što prije kao simbol čvrstine i istrajnosti istine na ovim prostorima.

Dragi Mujo, naša želja i molba za tebe je da ti Milostivi Gospodar podari zdravlja i dug život u dobru te da ti sagradi najljepši dvorac u Dženetu i da budeš u blizini Uzvišenog Allaha u društvu poslanika Muhameda alejhi selam i čestitih vjernika.

Odbor za izgradnju džamije u Trnavi

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img