Muftija Dudić održao hutbu u Dortmundu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić boravi u dvodnevnoj posjeti Njemačkoj. Danas 14.04.2017. godine posjetio je Islamski kulturni centar „Sandžak“ u Dortmundu i održao hutbu.

Pomenuti džemat čine uglavnom Sandžaklije predvođeni vrijednim predsjednikom Nusretom Balićem, dok imamsku dužnost obavlja Haris ef. Kalač. Kompletan objekat IKC „Sandžak“ od šest spratova sagradili su sandžački vjernici svojim sredstvima i radnom snagom, a imaju u planu kupovinu još jednog objekta. Aktivnosti u džematu su vrlo raznovrsne: predavanja, mektebska pouka, učenje Kur'ana, rad sa omladinom. U okviru Centra postoji i škola za bosanski jezik.

Muftija Dudić je, u prepunoj džamiji, u hutbi kazao da Mešihat nikada neće zaboraviti svoje Sandžaklije gdje god bili jer ni oni ne zaboravljaju svoj zavičaj te da je svaki Sandžaklija u dijaspori blagodat za to mjesto. Naglasio je da Evropa i Amerika treba da se ponose što u svojim gradovima imaju džemate sa Bošnjacima, posebno Sandžaklijama.

„Islam nas uči da činimo dobro i na svakom mjestu promovišemo ljepote naše vjere. Ne zaboravite to i čuvajte svoju vjeru, svoj bosanki jezik i svoj Sandžak“ – istakao je, između ostalog, predsjednik Mešihata.

Sutradan, u subotu 15. aprila, muftija Dudić uzeće učešće na tribini koja će se održati u Osnabriku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img