Home Rubrike Vijesti Sandžak TV prvo mjesto na Konkursu EU Progresa za najbolji medijski prilog

Sandžak TV prvo mjesto na Konkursu EU Progresa za najbolji medijski prilog

286

Evropski PROGRES je u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovao Konkurs za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u cilju promovisanja profesionalnog i kvalitetnog medijskog izvještavanja o navedenim temama i povećanja opšteg znanja i razumijevanja u javnosti o evropskim integracijama i pozitivnim promjenama koje mogu donijeti u svakodnevnom životu stanovnika 34 lokalne samouprave u kojima se Program sprovodi.

Na Konkurs je pristiglo 67 priloga iz 23 medijske kuće. Sandžak televizija pobijedila u kategoriji najbolji prilog o projektu koji je finansirala ili trenutno finansira EU i vlada Švicarske. Tema priloga bila je “Laboratorija Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela Sjenica” novinarke Alme Sofić.

Nagrade za najbolje priloge u štampanom, elektronskom (TV i radio) i onlajn, internet formatu su podijeljene u osam kategorija:

1. Najbolji opšti televizijski prilog (RtvNP – Aleksandar Nićiforović);

2. Najbolji radijski prilog (Radio Sto plus – Nikola Kočović);

3. Najbolji štampani prilog (Nova Naša reč – Ljiljana Stojanović);

4. Najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja medija (Jugmedia -Dragan Marinković);

5. Najbolja serija medijskih priloga (Info LIGA – Milanko Bošković, Beba Bojović)

6. Najbolji prilog o preduzetništvu (Južne vesti – Nikola Marković)

7. Najbolji prilog o projektu koji je finansirala ili trenutno finansira EU (Sandžak TV – Alma Sofić)

8. Najbolji prilog o potencijalnim projektima Evropskog PROGRESa (Medijski istraživački centar – Biljana Ljubisavljević)

Nagrade će biti dodeljene medijima ali i novinarima i novinarkama koji za njih rade, a koji su autori najboljih priloga o evropskim integracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će posredstvom Evropskog PROGRESa dodijeliti po jednu nagradu za najbolji medijski prilog u svakoj od osam kategorija. Mediji koji pobijede na takmičenju će kao nagradu dobiti novu audio, audio-video opremu, ili računarsku opremu sa ili bez pratećeg softvera u vrijednosti do 5.000 eura.

Nagrade za novinare/ke koje su autori/ke nagrađenih radova će obezbijediti KEI a uključivaće dvodnevnu radnu posjetu relevantnim nacionalnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija u Beogradu, dok će Delegacija Evropske unije za nagrađene novinare/ke organizovati studijsku posjetu Briselu, gdje će se sastati sa zvaničnicima EU, obići institucije EU i kulturne znamenitosti Brisela, i upoznati sa svojim kolegama koje izvještavaju iz Brisela.

Previous articleRedžepović danas na sjednici Savjeta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije
Next articleOdržano predramazansko savjetovanje u Sarajevu