Sandžak TV prvo mjesto na Konkursu EU Progresa za najbolji medijski prilog

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Evropski PROGRES je u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovao Konkurs za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u cilju promovisanja profesionalnog i kvalitetnog medijskog izvještavanja o navedenim temama i povećanja opšteg znanja i razumijevanja u javnosti o evropskim integracijama i pozitivnim promjenama koje mogu donijeti u svakodnevnom životu stanovnika 34 lokalne samouprave u kojima se Program sprovodi.

Na Konkurs je pristiglo 67 priloga iz 23 medijske kuće. Sandžak televizija pobijedila u kategoriji najbolji prilog o projektu koji je finansirala ili trenutno finansira EU i vlada Švicarske. Tema priloga bila je “Laboratorija Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela Sjenica” novinarke Alme Sofić.

Nagrade za najbolje priloge u štampanom, elektronskom (TV i radio) i onlajn, internet formatu su podijeljene u osam kategorija:

1. Najbolji opšti televizijski prilog (RtvNP – Aleksandar Nićiforović);

2. Najbolji radijski prilog (Radio Sto plus – Nikola Kočović);

3. Najbolji štampani prilog (Nova Naša reč – Ljiljana Stojanović);

4. Najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja medija (Jugmedia -Dragan Marinković);

5. Najbolja serija medijskih priloga (Info LIGA – Milanko Bošković, Beba Bojović)

6. Najbolji prilog o preduzetništvu (Južne vesti – Nikola Marković)

7. Najbolji prilog o projektu koji je finansirala ili trenutno finansira EU (Sandžak TV – Alma Sofić)

8. Najbolji prilog o potencijalnim projektima Evropskog PROGRESa (Medijski istraživački centar – Biljana Ljubisavljević)

Nagrade će biti dodeljene medijima ali i novinarima i novinarkama koji za njih rade, a koji su autori najboljih priloga o evropskim integracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će posredstvom Evropskog PROGRESa dodijeliti po jednu nagradu za najbolji medijski prilog u svakoj od osam kategorija. Mediji koji pobijede na takmičenju će kao nagradu dobiti novu audio, audio-video opremu, ili računarsku opremu sa ili bez pratećeg softvera u vrijednosti do 5.000 eura.

Nagrade za novinare/ke koje su autori/ke nagrađenih radova će obezbijediti KEI a uključivaće dvodnevnu radnu posjetu relevantnim nacionalnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija u Beogradu, dok će Delegacija Evropske unije za nagrađene novinare/ke organizovati studijsku posjetu Briselu, gdje će se sastati sa zvaničnicima EU, obići institucije EU i kulturne znamenitosti Brisela, i upoznati sa svojim kolegama koje izvještavaju iz Brisela.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img