Home Rubrike Vijesti Završen probni završni ispit za osmake

Završen probni završni ispit za osmake

588

U subotu je završen probni završni ispit za osmake.  Kao i u cijeloj Srbiji prvog dana radio se probni završni ispit iz matematike, a drugog dana iz srpskog jezika i kombinovani test koji čine pitanja iz fizike, hemije, geografije, istorije i biologije. Svaki test sadržao je po 20 pitanja.

Ovaj probni prijemni je zapravo simulacija završnog ispita za male maturante , koji će se održati u junu mjesecu. Pomaže maturantima da osete atmosferu i da se upoznaju sa pravilima završnog ispita- objasnio je pedagog OŠ Bratstvo.

On je naglasio da je probni završni ispit u njihovoj školi prošao bez problema i da će tokom ove radne nedjelje rezultati biti objavljeni na oglasnoj tabli u školi. A intencija je da u narednim godinama na završnim ispitima  budu pitanja koja će biti primenjiva u svakodnevnom života.

 

Kao po pravilu većina osnovaca kaže da je najteži bio probni ispit iz matematike, ali da su ipak zadovoljni.

Mnogi od njih kako kažu počeli su sa učenjem od zimskog raspusta, a oni malo opušteniji, tvrde da će sada da krenu sa intenzivnijim učenjem.

Habibović  poziva roditelje da se upoznaju sa rezultatima svojih đaka na probnom prijemnom, a đacima savjetuje da za sve što im nije bilo jasno na prijemnom potraže pomoć od predmetnih nastavnika .

Ono što je novo kada je u pitanju polaganje prijemnog ispita za srednje škole je polaganje i na bosanskom jeziku umjesto na srpskom za đake koji su tokom osnovnog obrazovanja nastavu slušali na maternjem- bosanskom jeziku.

Previous articleSanita Lisica, umjetnica i humanitarac iz Priboja
Next articleUskoro Sajam preduzetništva u Novom Pazaru