CHR Hajrat – Zida se kuća porodici Ramić iz Mojstira

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zida se kuća u Mojstiru za Nedžata i Munira Ramića. Sve za kratko vrijeme, Hajrat uspio uraditi s dobrim ljudima.

Privodi se kraju zidanje kuće za babu Nedžata i četrnaestogodišnjeg Munira u selu Mojstir. Brza akcija Hajrata podstakla sve dobre ljude da pomognu kako bi ovi ljudi ponovo imali svoj krov nad glavom nakon što je sve nestalo u plamenu početkom januara.

Hajrat uz Ramiće po svakom nevremenu i minusima, uz nepristupačan teren na više od hiljadu metara nadmorske visine. Nikom ništa nije bilo teško. Pomagali smo da prebrode zimu i spremni dočekaju prve lijepe dane. I tako je i bilo. Nije bilo veće radosti možda na čitavoj tutinskoj općini onog dana kad je bager ušao u dvorište i počeo kopati temelje. I onda brzo svi radovi koji prate gradnju kuće.

Nakon zidanja uskoro će i ploča. Akcija koja traje za Munira i Nedžata, jer svi pamte dječakove riječi da ga je babo ispraćao s doručkom dočekivao s ručkom a nakon požara i to je odnio plamen. Da bi se vratio život babi i sinu, akciju Hajrat ne ispušta iz vida. Što prije da ih uselimo u njihovu kuću i, kao i dosad potvrdimo da je pojam solidarnosti kod muslimana jedinstven primjer zajedništva u ljudskoj historiji.

I ne zaboravimo, pomaganjem drugima, zapravo, pomažemo sebi.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img