Home Rubrike Vijesti Počeli probni testovi prijemnog ispita za upis u srednju školu

Počeli probni testovi prijemnog ispita za upis u srednju školu

524

Pripremna nastava za učenike osmih razreda osnovnih škola počela je sa pripremnim testom iz matematike, nastavlja se sutra sa predmetom iz maternjeg jezika, a potom će uslijediti kombinirani test sa pitanjima iz historije, geografije, biologije, fizike i hemije. Završni ispit za male maturante zakazan je za 14.15. i 16. juni. Prvog dana radit će se test im maternjeg jezika, drugog test iz matematike, dok je za treći dan zakazan kombinirani test.

Osmaci završili probni test prijemnog ispita za upis u srednju školu iz matematike. Prema riječima direktora OŠ “Bratstvo” ovo je dobar način da se učenici na vrijeme upoznaju o težini i načinu rada prijemnog ispita.

Rangiranje učenika prilikom upisa u srednju školu vrši se na osnovu bodova ostvarenih uspjehom tijekom školovanja, a što je maksimalno 70 i bodova stečenih prilikom polaganja završnog testa koji  maksimalno iznosi 30. Za upis u specijalizizirane srednje škole prilikom rangiranja uzimaju se i bodovi koje su učenici stekli učestvovanjem i osvajanjem nagrada na nekom od takmičenja na državnom ili međunarodnom nivou.

Previous articleNovopazarske škole dobijaju sportske hale
Next articleSandžak Televizija nastavlja obilaziti Pešter