Home Rubrike Vijesti Ministar prosvjete Mladen Šarčević posjetio IUNP

Ministar prosvjete Mladen Šarčević posjetio IUNP

385

Delagacija Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije predvođena ministrom, g. Mladenom Šarčevičem posjetila je danas, 07.04.2017. g., Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Za delegaciju je naprije upriličen prijem u rektoratu Univerziteta, gdje ih je dočekala delegacija predvođena rektorom, prof. dr. Suadom Bećirovićem. Na samom početku rektor je upoznao goste o historijatu, funkcionisanju i radu Univerziteta kao i razvojnim ciljevima kojima Univerzitet teži. Također, predstavljen je i koncept studiranja zasnovan na usvojenoj Bolonjskoj deklaraciji, te savremenim tehnologijama koje prate tradicionalni oblik učenja. Nakon sastanka, gosti su imali priliku obići zgradu Univerziteta i uvjeriti se sa kakvim prostornim kapacitetima Univerzitet raspolaže. Nakon obilaska, upriličeno je obraćanje ministra Šarčevića studentima Univerziteta u Novom Pazaru.

Prilikom obraćanja studentima ministar je istakao da je impresioniran uslovima rada na Univerzitetu koji su u potpunosti prilagođeni potrebama savremenog studenta. Ministar je naglasio da u pogledu kvaliteta obrazovanja dijeli stavove sa rukovodstvom Univerziteta.

On je tom prilikom rekao da: „Ulogu kvaliteta neće procenjivati ni čaršija, ni mediji, ni bilo ko dugi nego onaj ko treba, a to su poslodavci. Pravićemo sistem da to bude jasno, vidljivo i onda imamo podelu na kvalitetne i one druge koji se dosad kriju, a nisu tako kvalitetni“.

Na kraju ministar je poručio studentima: „Vi treba da užvate u ovakvom univerzitetu, da opravdate uslove koji su, zaista, dragoceno dobri i želim Vam svu sreću u Vašem daljem učenju i radu i naravno učite dobro“- zaključio je ministar Šarčević.

  

Previous articleGradska uprava potpisala sporazum sa LGBT zajednicom – hoće li u Pazaru biti PRAJDA?
Next articleUspješno završena kupovina Bošnjačke palate u Švedskoj – Isplaćeno svih 850.000 eura