Kurtović: Protesti produkt nezadovoljstava izbornim rezultatima određenih kandidata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na sarajevskoj televiziji Alfa, u emisiji Nesto novo, o aktuelno situcaciji u Srbiji i regionu, predsjedničkim izborima i protestima, govorio je Doc. dr. Rejhan Kurtović, profesor na Depatmanu za pravne nauke na UNINP-u.

On je naveo da je sasvim očekivana pobjeda Aleksandra Vučića i  da je 2016. god. na parlamentarnim izborima osvojio  48 posto glasova, a da je sada imao podršku SPS-a i manjinskih stranka koje participiraju u parlamentu, što predstavlja više od 60 glasova.

Bilo je riječi i o podršci bošnjačkih političara Aleksandru Vucicu, gde je prof Kurtović naveo da je Rasim Ljajić u startu kandidaturi Aleksandra Vučića dao blanko i bezuslovnu podršku, nešto kasnije muftija Zukorlić je dao principijelnu podršku uz određene dogovore i jasne stavove, a da Sulejman Ugljanin nije imao jasan stav po tom pitanju, ali su predsjednici opština iz redova SDA stranke dali podršku Aleksandru Vučiću.

Takođe bilo je riječi o trenutnim protestima u Srbiji, gde je prof. Kurtović rekao da su protesti produkt nezadovoljstava izbornim rezultatima određenih kandidata koji su očekivali veći uspjeh pa čak i pobjedu, ali s obzirom na rezultate na ovaj način pokušavaju da izvrše neku vrstu pritiska I iskažu svoje nezadovoljstvo, kaže Kurtović.

Dodaje da će se protesti završiti kako su i počeli, ali I da protesti nisu masovni kao što ih pojedini mediji predstavljaju. Takođe kaže da postoji legalan  način za izražavanje nezadovoljstva, mada iako su protesti demokratski način iskazivanja nezadovoljsta, ljudi koji učestvuju na  istim protestima nisu na dobrom putu, istakao je dr. Kurtović

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img